ΠΑΟΚ: Φοβερά παράπονα από τη «φιλοξενία» της Μαρσέιγ

Κίνδυνο και ταλαιπωρία υπέστησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που ήταν στο «Βελοντρόμ» για το ματς με τη Μαρσέιγ.

Πολύ σοβαρά παράπονα εκφράζονται από πλευράς ΠΑΟΚ για την έλλειψη οργάνωσης και ασφάλειας από πλευράς Μαρσέιγ και αστυνομίας στον χθεσινό πρώτο προημιτελικό για το Europa Conference League (2-1).

Η απόφαση να «τοποθετηθούν» οι οπαδοί των δύο ομάδων σε τόσο κοντινή απόσταση στις κερκίδες μόνο… σοφή δεν αποδείχτηκε, ειδικά μετά τα όσα είχαν προηγηθεί από την παραμονή του ματς με συμπλοκές σε πολλά σημεία της πόλης και ξύλο ακόμη κι έξω από το γήπεδο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι αστυνομικές δυνάμεις κράτησαν δύο ώρες στις κερκίδες του «Βελοντρόμ» τους εκδρομείς οπαδούς του ΠΑΟΚ, προτού τους επιτρέψουν να φύγουν, ενώ δεν επέτρεψαν στα πούλμαν ή ακόμη και σε ταξί να τους παραλάβουν από το γήπεδο περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα (κατά τις 2:00 πμ. ώρα Ελλάδας).

Έτσι χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ υποχρεώθηκαν μέσα στη μαύρη νύχτα να περπατήσουν χιλιόμετρα για να φτάσουν οδικώς στα ξενοδοχεία τους, με όσους κινδύνους περιλάμβανε αυτό λόγω και των όσων έγιναν πριν και μετά το ματς με τη Μαρσέιγ.

Σημειώνεται πως η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε δέκα συλλήψεις για επεισόδια που έγιναν, ενώ τα ΜΜΕ της χώρας αναφέρουν πως έχουν τραυματιστεί 30 αστυνομικοί, 26 εκ των οποίων ελαφρά, δύο πιο σοβαρά και δύο που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Ασφαλώς και οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο τιμωρίας για τα όσα έγιναν μέσα στο γήπεδο, με ανταλλαγή κροτίδων και ρίψεις αντικειμένων. Υπενθυμίζεται πως ο ΠΑΟΚ έχει μπει στο… μάτι της UEFA από το ματς με τη Μίντιλαντ για την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στα πέναλτι και τους δεκάδες πυρσούς που άναψαν. Τότε είχε αποφύγει την τιμωρία της Τούμπας με πρόστιμο 34.750 ευρώ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy