Τον κράτησε ο ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ σε τροχιά τίτλου!!!

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ 2-2

Μεγάλο παιχνίδι στο Τσίρειο στάδιο, σε πραγματικό ντέρμπι με τον Απόλλωνα να πετυχαίνει δύο γκολ με τους Αλμπάνη και Ντιγκινί με εκτέλεση πέναλτι, να μειώνει η Ανόρθωση με τον Χριστοφή και πλέον όλα να είναι ανοικτά στην επανάληψη! Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση αντέδρασε ισοφάρισε γρήγορα με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου, πίεσε τον Απόλλωνα που τα τελευταία λεπτά του αγώνα βγήκε μπροστά. Τελικά η “μπίλια” έκατσε στην Ανόρθωση που κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις αλλά ο Γιοβάνοβιτς νίκησε τον Ουάρντα αποτρέποντας τον Απόλλωνα από το να δεχθεί την ήττα.

Πολύ δυνατά μπήκε ο Απόλλωνας στον αγώνα και μόλις στο 4ο λεπτό ο Αλμπάνης που έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, αφού κοντρόλαρε γύρισε και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Σε μια ξαφνική αντεπίθεση του Απόλλωνα και με την Ανόρθωση να τα έχει χαμένα ο Χαμάς από πλάγια στην περιοχή έκανε το σουτ, ο Αμπαρτζουμιάν στο τάκλιν που έκανε βρήκε τη μπάλα με το χέρι για να έχουμε παράβαση πέναλτι μετά από παρέμβαση και του VAR. Ο Ντιγκινί ανέλαβε την εκτέλεση ευστοχώντας κάνοντας το 2-0 σε μόλις 11 λεπτά αγώνα.

Ο Απόλλωνας ήταν καταιγιστικός στο πρώτο 20λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, αφού πέτυχε δύο γκολ, ενώ έχασε και μεγάλη ευκαιρία με τον Πίττα να περνά τον Λόρια αλλά η μπάλα να φεύγει άουτ και να μην την προλαβαίνει. Η Ανόρθωση προσπάθησε να αντιδράσει και είχε την πρώτη της τελική στο 23ο λεπτό με κεφαλιά που έγινε να κοντράρει στον Κατελάρη και να περνά κόρνερ που δεν έφερε κάτι. Ο Απόλλωνας συνέχισε να είναι επικίνδυνος και έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Αλμπάνη να χάνει το τετ α τετ μετά από ωραία πάσα που δέχθηκε από τον Πίττα, με τον Λόρια να αποκρούει.

Στο 36΄ ελέγχθηκε μια φάση για χέρι στην περιοχή του Απόλλωνα όμως το VAR θεώρησε ότι δεν υπήρχε παράβαση με τον αγώνα να συνεχίζεται. Πολύ γρήγορο ρυθμό είχε ο αγώνας με τον Απόλλωνα να κρατά σχετικά εύκολα και την Ανόρθωση να προσπαθεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Μια κεφαλιά από τους φιλοξενούμενους σε γρήγορη επιθετική ενέργεια έφερε μια άστοχη κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλο στο 42΄. Η πίεση της Ανόρθωσης καρποφόρησε στο 45΄, όταν μετά από σέντρα και λάθος εκτίμησης της άμυνας του, ο Χριστοφή σε άδεια εστία έφερε τη μείωση του σκορ σε 2-1!

Μετά και τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να προηγείται με 2-1 και να πρέπει πλέον να διαχειριστεί τα υπέρ του δεδομένα στην επανάληψη.

Με γκολ ισοφάρισης ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όταν ο Κατελάρης ανέτρεψε τον Ουάρντα σε γρήγορη αντεπίθεση της Ανόρθωσης και ο Χριστοδουλόπουλος έκανε με εύστοχη εκτέλεση το 2-2. Οι συγκυρίες “γύρισαν” υπέρ των φιλοξενούμενων που έχασαν ακόμα δύο ευκαιρίες με τον Νοβότνι και κεφαλιά του Αραγιούρι να μην βρίσκουν στόχο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο γύρισμα του Νοβότνι ο Γιοβάνοβιτς έκανε την απόκρουση του αγώνα, στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Ο προπονητής του Απόλλωνα βλέποντας τα δεδομένα να αλλάζουν και να γίνονται αρνητικά για την ομάδα του έκανε δύο αλλαγές, με τους Ζράντι και Νταμπό να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο στις θέσεις των Ίλιεφ και Αλμπάνη.

Η Ανόρθωση με τη ψυχολογία υπέρ της πήρε τα ηνία στον αγώνα και ήταν πολύ επικίνδυνη με τον Απόλλωνα να ψάχνει να βρει ρυθμό και να προσπαθήσει να αντεπιτεθεί. Στο 80ο λεπτό ο Νοβότνι σκόραρε αλλά προηγουμένως είχε αποκτήσει πλεονέκτημα αφού έστρωσε τη μπάλα με το χέρι και σωστά ακυρώθηκε το γκολ. Το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν δραματικό καθώς αν κάποια ομάδα έβαζε τρίτο γκολ θα έφευγε και το πιο πιθανόν νικήτρια από το ντέρμπι.

Ο Ζράντι στο 85΄μετά από στρώσιμο στην περιοχή από συμπαίκτη του έπιασε μια βολίδα η μπάλα όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Λόρια. Η Ανόρθωση απάντησε με ευκαιρία στις καθυστερήσεις μετά από σουτ που κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ, που δεν έφερε κάτι. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή που υπέπεσε ο Κολ. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ουάρντα, όμως τον νίκησε ο Γιοβάνοβιτς που απέκρουσε εντυπωσιακά και άφησε τον Απόλλωνα ως σοβαρό φαβορί για τον τίτλο!

 

Κίτρινες: Νογιόκ, Χάμπος / Αρτυματάς, Νοβότνι

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας(78΄Φιλιώτης), Χαμάς, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Κολ, Νογιόκ(70΄Χάμπος), Ίλιεφ(57΄Νταμπό), Αλμπάνης(57΄Ζράντι), Πίττας(78΄Γιάγκα), Ντιγκινί.

Αναπληρωματικοί: Τζούριν, Φιλιώτης, Αλεσάμι, Ψύχας, Τζουμ, Ζράντι, Ντανίλο, Χάμπος, Ίντιζα, Νταμπό, Γιάνγκα

 

Ανόρθωση: Λόρια, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Κορέια, Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι, Χουσμπάουερ, Χριστοδουλόπουλος(75΄Χρυσοστόμου), Ουάρντα, Χριστοφή(61΄Καλτσάς), Νοβότνι(87΄Ρουσιάς)

Αναπληρωματικοί: Παπαδόπουλος, Τζουρ, Ρουσιάς, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Εσκοβάλ, Χατζημιτσής, Μότης, Ιωάννου, Χρυσοστόμου

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy