Νίκη με τριάρα – Κορυφή και αναμένει την απόφαση!

ΔΟΞΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ 0-3

Πολύ καλύτερος ο Απόλλωνας στο πρώτο ημίχρονο προηγείται δίκαια 1-0, με γκολ του Πίττα, αλλά τίποτα δεν τέλειωσε και θα πρέπει να προσέξει στην επανάληψη. Στο δεύτερο ημίχρονο εκεί που η Δόξα έδειχνε να μπάινει πιο καλά, ο Αλμπάνης ανέλαβε δράση πετυχαίνοντας δύο γκολ και στα 60 λεπτά αγώνα το παιχνίδι “καθάρισε”. Ο Απόλλωνας με τη νίκη του με 3-0 έφτασε τους 41 βαθμούς, αύξησε τη διαφορά από τον Άρη στους 6 βαθμούς και βλέπει με πολλή αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας:

Η υπεροχή του Απόλλωνα στα πρώτα λεπτά του αγώνα «καρποφόρησε», αφού στο 11ο λεπτό και μετά από σέντρα του Χαμάς από αριστερά, ο Πίττας μπήκε στην πορεία της μπάλας με προβολή και με τη βοήθεια του αμυντικού της Δόξας έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Το 15λέπτο του πρώτου ημιχρόνου ολοκληρώθηκε με επέμβαση του Γιοβάνοβιτς που έδιωξε σε κόρνερ μετά από σουτ εκτός περιοχής.

Το πρώτο 25λεπτο του αγώνα ολοκληρώθηκε με μια ωραία φάση και μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, που ξεκίνησε με ένα ωραίο σλάλομ του Ντιγκινί που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του έβγαλε σέντρα στον Αλμπάνη, που δοκίμασε το ανάποδο ψαλιδάκι στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι της Δόξας. Η κατοχή ήταν συντριπτική υπέρ των «γαλάζιων» με 67% έναντι 33% του αντιπάλου. Το μισάωρο ολοκληρώθηκε με νέα ευκαιρία για τον Απόλλωνα, με τον Αλμπάνη να πιάνει το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Δόξας να αποκρούει.

Κυρίαρχος ο Απόλλωνας στον αγώνα που είχε την κατοχή και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Τα σουτ του Νογιόκ και Πίττα δεν είχαν αίσια κατάληξη και το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε τελικά με τον Απόλλωνα να προηγείται με 1-0 και να έχουμε δύο γκολ ακυρωθέντα σωστά, ένα για κάθε ομάδα.

 

Η Δόξα μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ο διαιτητής και το VAR στο 53΄χαρίστηκαν στον ποδοσφαιριστή της Δόξας που έκανε σκληρό φάουλ με προβολή και τις τάπες στον Πίττα. Μέσα σε ένα λεπτό η Δόξα έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τις κεφαλιές του Σάσι και του Σαντίκ. Ο Απόλλωνας όμως φώναξε παρών, όταν ο Πίττας έβγαλε την ασίστ στον Αλμπάνη που πλάσαρε σωστά και διαμόρφωσε το 2-0 για τους “γαλάζιους”. Στο 61΄ο Αλμπάνης “καθάρισε” για τον Απόλλωνα τον αγώνα, αφού με ωραίο γκολ έκανε το 3-0, κατεβάζοντας με το στήθος και πλασάροντας στη γωνιά της εστίας.

Τα πάντα είχαν κριθεί στο Μακάρειο και πλέον και αυτό που απέμενε ήταν το τελικό σκορ ποιο θα ήταν. Από πλευράς των “γαλάζιων”, ο Ζόρνιγκερ άρχισε να σκέφτεται και την διαχείριση των ποδοσφαιριστών κάνοντας τις αλλαγές του. Στο 83΄ως αλλαγή στον αγώνα μπήκε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα, ο Γάλλος εξτρέμ, Ογκεντά, κάνοντας ντεμπούτο. Δύο ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων με τον αγώνα να ολοκληρώνεται και τον Απόλλωνα να παίρνει τη 13η νίκη και να απολαμβανει την κορυφή της βαθμολογίας.

Κίτρινες: Κυριάκου, Αντενόν, Τραιτσέφσκι / Χαμάς, Νογιόκ

Δόξα: Σισκόφσκι, Αντενόν, Ντίας(70΄Οικονομίδης), Τιντζανί, Σαντίκ, Κοβάσεβιτς(80΄Σάιθ), Τραϊτσέφκσι, Καραμανώλης(46΄Μέσκα), Κυριάκου(Σάσι), Εμπραλίτζε, Κέρλα.

Αναπληρωματικοί: Πρινιωτάκης, Σάιθ, Οικονομίδης, Μέσκα, Ποντικός, Σάσι

 

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Αυλωνίτης, Ρομπέρζ, Χαμάς(73΄Μαυρίας), Νογιόκ, Κολ(83΄Ογκεντά), Ίλιεφ(73΄Χάμπος), Αλμπάνης(64΄Ψύχας), Πίττας, Ντιγκινί(64΄Ίντζια)

Αναπληρωματικοί: Ντούριν, Μαυρίας, Χάμπος, Ογκέντα, Ψύχας, Τζουμ, Ίντζια, Γιάνγκα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy