Η πιο σημαντική νίκη μέχρι την επόμενη – Κράτησε με δέκα ποδοσφαιριστές ο ΕΝΥ

Με δέκα ποδοσφαιριστές στο γήπεδο και ένα 17χρονο κάτω από τα γκολπόστ

Πολύ μεγάλη και σημαντική πέτυχε ο ΕΝΥ στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής κόντρα στον Ηρακλή Γερολάκκου με 3-2. Μια νίκη που πέρασε από χίλια μύρια κύματα, όμως η σημασία της είναι τεράστια.

Το πρώτο ημίχρονο δεν προδίκαζε όσα ακολούθησαν στην επανάληψη. Η ομάδα του ΕΝΥ προηγήθηκε με 2-0 με γκολ του Παναγιώτη Κωνσταντίνου, το δεύτερο με πέναλτι για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Με την έναρξη της επανάληψης ήρθε άμεσα από τους φιλοξενούμενους η μείωση του σκορ σε 2-1, για να αντιδράσουν οι γηπεδούχοι και με τον Ανδρέα Ιωάννου να πετυχαίνει το γκολ να γίνεται το 3-1.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα έγιναν όλα. Σε μια αντεπίθεση του Ηρακλή, ο Κόβατς ανέτρεψε τον επιθετικό με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δώσει πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Ο επόπτης κάλεσε τον διαιτητή, με αποτέλεσμα η απόφαση να αλλάξει και να δοθεί τελικά φάουλ έξω από την περιοχή και κόκκινη κάρτα στον Κόβατς. Οι επιλογές για τερματοφύλακα στον ΕΝΥ δεν ήταν πολλές αφού στον πάγκο ήταν ο 17χρονος Ηρακλής Ιντζεγιάννης που πέρασε στον αγώνα. Στην εκτέλεση του φάουλ που ακολούθησε, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-2. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν τη συγκεκριμένη φάση ο Βασιλειάδης για τον ΕΝΥ έχασε τεράστια ευκαιρία, αφού πέρασε τρεις αντιπάλους αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

Για ένα μισάωρο η πίεση από τους φιλοξενούμενους ήταν ασφυκτική, με τους ποδοσφαιριστές του ΕΝΥ να κρατάνε με αυτοθυσία πολλές φορές και τον νεαρό τερματοφύλακα, όσες φορές χρειάστηκε να δηλώνει παρών. Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα ο Κωνσταντίνου, πλάσαρε από το κέντρο του γηπέδου τον τερματοφύλακα του Ηρακλή που είχε βγει, όμως ο αμυντικός έκοψε πάνω στη γραμμή. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον ΕΝΥ να πανηγυρίζει μια παλικαρίσια νίκη, που θα του στερήσει τον βασικό του τερματοφύλακα για δύο αγωνιστικές.

Το τέλος του αγώνα βρήκε όλους να πανηγυρίζουν τη νίκη τους.

Γράφει ο Γιώργος Δίπλαρος 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy