Τι στέρησε τους βαθμούς από τον Απόλλωνα – Τα ερωτήματα που εγείρονται πλέον με την απόφαση

Η διαφορά Προκήρυξης και Πρωτoκόλλου στέρησε τους βαθμούς στον Απόλλωνα.

Αυτό συμπεραίνει κάποιος που θα διαβάσει το σκεπτικό της απόφασης, με την κοινή λογική, χωρίς να είναι ειδικός σε νομικά θέματα, Μηδενισμός ΑΕΚ, δεν παίρνει τους βαθμούς ο Απόλλωνας – Το επίμαχο σημείο.

Η ξεκάθαρη παραβίαση του Πρωτοκόλλου της ΚΟΠ από την ΑΕΚ που είχε ως αποτέλεσμα την αντικανονική συμμετοχή των Ακοράν Ρέγιες και Ρομπέρτο Ροσάλες και την οποία εντόπισε ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ στην εξέταση της ένστασης του Απόλλωνα κατά του κύρους της αναμέτρησης με την ΑΕΚ για την 16η αγωνιστική, ήταν αυτό που συνηγόρησε στον μηδενισμό της ΑΕΚ βάσει του πρωτοκόλλου.

Όπως υπογραμμίζει ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς προβλέπεται κατακύρωση αγώνα εναντίον της ομάδας που χρησιμοποίησε αντικανονικά ποδοσφαιριστή, όμως κάτι τέτοιο δεν καταγράφεται ρητά στο Πρωτόκολλο και θα ήταν, όπως σημειώνει, αυθαίρετη ερμηνεία από πλευράς του να προχωρήσω και να κατακυρώσω το παιγνίδι στο ενιστάμενο σωματείο.

Ως εδώ καλά και καλή η επεξηματική αναφορά του κυρίου Βρυωνίδη με το πρόβλημα όμως τώρα να μετατίθεται στην ΚΟΠ και σ΄αυτούς που δημιούργησαν το εν λόγω πρωτόκολλο, αφήνοντας εκτός πρόνοιες της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

Ερωτήματα εγείρονται πολλά, αν ήταν τελευταίο παιχνίδι και οι ομάδες ισοβαθμούσαν? Αν ήταν τελικός Κυπέλλου? Αν ήταν αγώνας Σούπερ Καπ?

Όλα αυτά θα μας απασχολήσουν για πολύ, κατά την άποψη μας. Αντί να κλείσει το θέμα, άνοιξαν κι άλλα, πιο δύσκολα και πολύπλοκα!

Γράφει ο Γιώργος Δίπλαρος

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy