Τσαρδελλής: “Θα απορριφθεί η ένσταση, ο Απόλλωνας είχε υποβάλλει ελλιπείς πληροφορίες”

Δηλώσεις του νομικού, Νικόλας Τσαρδελλής, σχετικά με το πόρισμα του Υπουργείο Υγείας για τα άκυρα κρούσματα της ΑΕΚ και την ένταση του Απόλλωνα κατά του κύρους του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων

Ο Νικόλας Τσαρδελλής σε σημερινές (26/1) δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 πήρε θέση για τα γεγονότα και εξέφρασε την άποψη του ό,τι ο Αθλητικός Δικαστής θα δικαιώσει την ομάδα της Λάρνακας.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του νομικού:

Ήρθε η ώρα να υπάρξει μια απόφαση. Η ένσταση έγινε πριν από δυο εβδομάδες και σωστά κατά την άποψη ο Αθλητικός Δικαστής περίμενε για το πόρισμα. Κατά την άποψη με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και χωρίς να έχουμε το πόρισμα αυτούσια, φαίνεται πως θα απορριφθεί η ένσταση του Απόλλωνα. Δεν φαίνεται να υπάρχει ευθύνη στην ΑΕΚ. Η χρησιμοποίηση των παικτών έγινε κατόπιν αποδέσμευσης των ποδοσφαιριστών απ’ το Υπουργείο Υγείας. Απ’ τη στιγμή που είχε την έγκριση ορθώς έκρινε πως μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει.

Τα όσα αφορούν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι θέμα γιατί αν οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν το δικαίωμα να αποταθούν σε άλλο χημείο για περαιτέρω τεστ, είναι κάτι που ίσως αποτελεί παράβαση του πρωτοκόλλου, ωστόσο δεν επηρεάζει την τελική κατάληξη και την αποδέσμευση των παικτών απ’ το Υπουργείο Υγεία. Το θέμα όμως αυτό θα πρέπει να το εξετάσουν άλλες αρχές. Ο Αθλητικός Δικαστής θα εξετάσει αν νομότυπα αγωνίστηκαν οι παίκτες. Αυτό που προκύπτει είναι πως είχαν αποδέσμευση, δεν νοσούσαν από κορωνοϊό, και δεν ήταν υποχρεωμένοι να μείνουν εκτός δράσης.

Ο Απόλλωνας είχε υποβάλλει την ένσταση του αρχικά με ελλιπείς πληροφορίες. Γι’ αυτό ο Αθλητικός Δικαστής περίμενε και το πόρισμα. Μπορεί ορθά να κατέθεσε την ένσταση του ο Απόλλωνας στην αρχή, όμως με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, δεν νομίζω πως θα μπορέσει να την κερδίσει. Ο Απόλλωνας στέκεται στη διαδικασία που ακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές, όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως είχαν αποδέσμευση”.

Να σημειωθεί ό,τι ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης έχει όλα τα στοιχεία στην κατοχή και απόψε θα εκδικάσει την ένταση.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy