Ότι έκτισε το χάλασε… και υποχρεώθηκε σε απώλειες!!!

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ - ΑΕΛ 2-2

Ότι με κόπο αλλά και καλό φεγγάρι έκτισε η ΑΕΛ μέχρι και το 45ο λεπτό, το χάλασε από εκεί και πέρα αφού έδωσε την ευκαιρία στον Εθνικό να ισοφαρίσει το 2-0 που έχανε και να μείνει στο ισόπαλο 2-2, με αποτέλεσμα να χάσει βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΛ, αφού απείλησε με Τεισέιρα ήρθε μόλις στο 5΄το πολύ όμορφο γκολ του Μάζουρεκ με σουτ έξω από την περιοχή. Μετά από το γκολ του ο Μάζουρεκ απείλησε και πάλι αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια στην προσπάθεια που έκανε να «κρεμάσει» τον Μπογκατίνοφ. Γεμάτο ήταν το δεκάλεπτο καθώς με την παρέλευση του ο Εθνικός απείλησε με σουτ Ασούμπρε το οποίο σταμάτησε ο Βοζίνια.

Μετά και το γκολ και όσα έκανε η ΑΕΛ στο πρώτο δεκάλεπτο, δύο ευκαιρίες και ένα γκολ ο Εθνικός ισορρόπησε και προσπαθούσε να απειλήσει, έχοντας κάποιες προϋποθέσεις και μια κεφαλιά σε στημένη φάση στο 36΄. Στο 37΄είχαμε μια φάση που δεν βλέπουμε συχνά με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι εναντίον της ΑΕΛ, να αλλάζει όμως την απόφαση του μετά από τη συμβολή του VAR. Στο 42΄ο Ζάκπα με κεφαλιά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο τερματοφύλακας του Εθνικού, απέκρουσε ασταθώς τη μπάλα σε παράλληλη σέντρα και ο Μαίντεβατς έκανε το 0-2!

Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Εθνικός μείωσε με τον Φλοριάν που έφυγε μπροστά σούταρε και ο Βοζίνια ξεγελάστηκε σημειώνοντας το 2-1. Πλέον η ΑΕΛ αφού έχασε το ισχυρό προβάδισμα θα πρέπει να έχει σωστή διαχείριση για να πάρει τη νίκη.

Στην επανάληψη ο Εθνικός μπήκε για να πιέσει, όμως η ΑΕΛ δεν παρέμεινε σε παθητικό ρόλο αφού είχε και αυτή προϋποθέσεις με Σάντος και Μαίντεβατς. Στο 61΄με τη βοήθεια από το VAR ο Εθνικός κέρδισε πέναλτι και ο Φόλμπερχτ ισοφάρισε σε 2-2, ενώ στο 67΄είχε και την ευκαιρία με τον Ζάκπα να μπει μπροστά στο σκορ. Η ΑΕΛ πλέον ανέβασε απόδοση με τις αλλαγές που έγιναν να βοηθούν στο επιθετικό κομμάτι με αποτέλεσμα να έχουμε ευκαιρίες με Πελέ, όπου το σουτ αποκρούστηκε από αμυντικό και κεφαλιά του Τσέποβιτς που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Εθνικού.

Στο 81΄η ΑΕΛ είχε τριπλή μεγάλη ευκαιρία χωρίς να μπορεί να σκοράρει, ενώ όσο το παιχνίδι κυλούσε τα πράγματα γίνονταν πολύ δύσκολα. Στο 88΄ο Βοζίνια έσωσε την ΑΕΛ, αφού απέκρουσε πλασέ του ποδοσφαιριστή του Εθνικού που ήταν μόνος. Το παιχνίδι έγινε δραματικό με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο εστίες και τον διαιτητή να βάζει έξι λεπτά καθυστερήσεων. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε στην ισοπαλία 2-2 και την ΑΕΛ να μην είναι ευχαριστημένη από το βαθμολογικό κέρδος αλλά και την απόδοση της.

 

Κίτρινες: Φόλμπερχτ, Χολ, Φλοριάν, Πηλέας, Μπογκατίνοφ / Έουλερ, Ρέινολντς, Μαίντεβατς

Εθνικός Αχνας: Μπογκατίνοφ, Πηλέας, Περατικός, Ασούμπρε(65΄Ελουντού), Κουντόμπιακ, Ζάκπα, Γκόρουπετς, Φλοριάν(65΄Ηλία), Φόλμπρεχτ, Ταράσοφς, Χολ

Αναπληρωματικοί: Χριστοδούλου, Άδωνη, Ηλία.Κ, Ηλία Μ, Ντόλεζαλ, Αράζ, Ιωάννου, Κυπριανού, Μωυσέως, Σαββίδης, Κουμής, Ελουντού.

 

ΑΕΛ: Βοζίνια, Σάντος, Τεξέιρα, Σωτηρίου, Μαζάν, Μεντόγεβιτς, Ρεινολντς(67΄Ριερα), Μάζουρεκ, Έουλερ, Πελέ(76΄Τόρες), Μαϊντεβατς(61΄Τσέποβιτς)

Αναπληρωματικοί: Εβόρα, Ντάφερφελντ, Αντονι, Νταβόρ, Τσέποβιτς, Τόρες, Ριέρα, Μηνάς, Παπαφώτης, Ριστέφσκι, Νικολεττίδης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy