Ανώμαλη προσγείωση… η ΑΕΚ του έσπασε το αήττητο!

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΕΚ 4-1

Την ήττα δέχθηκε ο Απόλλωνας στο Τσίρειο από την ΑΕΚ ΜΕ 4-1, σε ένα παιχνίδι που οι “γαλάζιοι” έκαναν όσα λάθη ίσως να μην έκαναν σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα του πρωταθλήματος. Το πέναλτι γκολ του Πίττα που μείωσε σε 3-1 δεν ήταν αρκετό να αφυπνίσει τους “γαλάζιους” για να πετύχουν κάτι καλύτερο!

Μόλις στο 4΄ ο Απόλλωνας βρέθηκε πίσω στο σκορ με τον Τρισκόφσκι να χρίζεται σκόρερ όταν μετά από σέντρα ανενόχλητος στην αριστερή πλευρά του τέρματος πέτυχε με σουτ το γκολ. Ο Απόλλωνας ήταν αναγκασμένος πλέον να πιέσει και έτσι έκανε με τον Ίλιεφ στο 13΄από το σημείο του πέναλτι να μην βρίσκει όπως θα ήθελε τη μπάλα, με αποτέλεσμα να χαθεί μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Το πρώτο 25λεπτο του αγώνα, οι «γαλάζιοι» ήταν αυτοί που υπερείχαν στον αγώνα καθώς το γκολ που δέχθηκαν τους ανάγκασε να πιέσουν τους φιλοξενούμενους, που έβγαιναν στις αντεπιθέσεις όπως στο 24΄που χρειάστηκε να επέμβει ο Δημητρίου σε πλασέ από δεξιά.

Στο 28΄σε μια από τις αντεπιθέσεις της η ΑΕΚ έκανε τα γκολ της δύο με τον Γκιούρσκο να φεύγει πίσω από την άμυνα, να μπαίνει από δεξιά στην περιοχή και να κεραυνοβολεί τον Δημητρίου στέλνοντας τη μπάλα στα δίκτυα. Στο 34΄ο Απολλωνας προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Αλεσάμι και Μαυρία να μπαίνουν στις θέσεις των Χαμάς και Φιλιώτη. Οι αλλαγές έδωσαν άλλο αέρα στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου με τον Απόλλωνα να χάνει ευκαιρία στο 37΄, όταν μετά από φάουλ η κεφαλιά του Ρομπέρζ ήταν άστοχη. Τεράστια ευκαιρία για να μειώσει, διπλή μάλιστα είχε ο Απόλλωνας πρώτα με τον Πίττα, που το πλασέ του απέκρουσε εξ επαφής ο Τούμπας και στη συνέχει με το σουτ του Γιάγκα να κοντράρει και να περνά κόρνερ που δεν έφερε κάτι.

Τα δύο λεπτά καθυστερήσεων στο ημίχρονο δεν έφεραν αλλαγή στο σκορ, παρά την πίεση των “γαλάζιων”, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με την ΑΕΚ να προηγείται του Απόλλωνα με 2-0!

 

Με ολέθριο λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα και τον Νασιμέντο να μην μπορεί να διώξει σωστά, τουλάχιστον θα μπορούσε να αφήσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα, ο Τρισκόφσκι βρέθηκε μόνος και έκανε το 0-3 στο Τσίρειο στο 52΄. Στο 57΄είχαμε διπλή και πάλι αλλαγή για τον Απόλλωνα με τους Χάμπο και Αλμπάνη να μπαίνουν στο γήπεδο στις θέσεις των Ίλιεφ και Γιάγκα. Στο 66΄πολύ καλή προϋπόθεση για τον Απόλλωνα, όμως ο Πίττας δεν κατάφερε να κάνει κάτι το ουσιώδες, αφού πρόλαβε ο τερματοφύλακας τη ντρίμπλα που προσπάθησε να κάνει.

Δεν έφτανε που ήταν πίσω στο σκορ ο Απόλλωνας ήρθε και στο 72΄ο τραυματισμός του Κολ για να αποχωρήσει από τον αγώνα και να πάρει τη θέση του ο Ντανίλο Σπόλιαριτς. Στο 76΄ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι σε χέρι στην περιοχή μετά και από παρέμβαση του VAR με τον Πίττα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να μειώνει σε 3-1! Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς ο Απόλλωνας να μπορεί να αντιδράσει όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα σε μια αντεπίθεση της η ΑΕΚ στο 89ο λεπτό η ΑΕΚ να πετύχει και τέταρτο γκολ με τον Εσπινόζα και πλέον όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους στο Τσίρειο.

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες ο Απόλλωνας δέχθηκε την ήττα με 4-1 από την ΑΕΚ και πλέον οφείλει να ανασυνταχθεί για τη συνέχεια. Τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων δεν έφεραν αλλαγή στο σκορ, με τους “γαλάζιους” να δέχονται την ήττα με το βαρύ 4-1!

Κίτρινες: Νασιμέντο / Τάντι, Τόμοβιτς

Απόλλων: Δημητρίου, Φιλιώτης(34΄Αλεσάμι), Ρομπέρζ, Νασιμέντο, Χαμάς(34΄Μαυρίας), Ίλιεφ(57΄Χάμπος), Κολ(72΄Σπόλιαριτς), Ζράντι, Πίττας, Νταμπό, Γιάνγκα(57΄Αλμπάνης).

Αναπληρωματικοί: Ντούριν, Μαυρίας, Μαλεκκίδης, Αλμπάνης, Αλεσάμι, Ίντζια, Χάμπος, Σπόλιαριτς, Β.Γιοβάνοβιτς, Ψύχας, Παπουνασβίλι, Στορ.

ΑΕΚ: Τούμπας, Τάντι, Χριστοφόρου, Τόμοβιτς, Ροσάλες, Μάμας, Γκουστάβο(90΄Άμπραχαμ), Ακοράν(61΄Εγγλέζου), Γκιούρσκο(60΄Μακρής), Τρισκόφσκι(71΄Εσπινόζα), Ντάρμπισαϊαρ(70΄Ρομό).

Αναπληρωματικοί: Λεάλ, Φαράζ, Άμπραχαμ, Ρομό, Εγγλέζου, Αναστασίου, Ολατούντζι, Εσπινόσα, Καλαϊτζής, Ναούμ, Μακρής.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy