Θα μπορούσε και τη νίκη στο Καζακστάν

ΚΑΙΡΑΤ ΑΛΜΑΤΙ - ΟΜΟΝΟΙΑ 0-0

Ισόπαλη η φετινή πρεμιέρα της Ομόνοιας σε ευρωπαϊκό όμιλο συνδυάστηκε με νίκη, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με την Καϊράτ Αλμάτι στο Καζακστάν, στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Η Καϊράτ ήταν η ομάδα που άρχισε δυναμικά στην αναμέτρηση και έπιασε στον… ύπνο την Ομόνοια, αφού μέχρι τα πρώτα 15 περίπου επιβλήθηκε πλήρως χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες στο 10’ και στο 13’ με τον γνώριμό μας Καντέ (έπαιξε στην ΑΕΚ), η μία εξ αυτών μάλιστα δοκάρι.

Η Ομόνοια ανέβασε πολύ την απόδοσή της μετά από το 15ο λεπτό, αφού προηγουμένως ψαχνόταν στο γήπεδο και δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, κατάφερε να απειλήσει δύο φορές με βολέ του Ψάλτη στο 17’ και στο 21’, με την δεύτερη περίπτωση να διώχνει αντίπαλος αμυντικός στη γραμμή μετά από ασταθή απόκρουση του Ποκατίλοφ.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι Καζάκοι είχαν την υπεροχή και μάλιστα στο 37’ παραλίγο να ανοίξουν το σκορ σε κεφαλιά του Αλίπ με την μπάλα να καταλήγει… χιλιοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το 0-0 δεν διαφοροποιήθηκε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν «άσφαιρες» στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη σπαταλήθηκε λίγος χρόνος μέχρι να αποκτήσει ενδιαφέρον το παιχνίδι με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να καταγράφεται στο 61’ όταν ο Λαβ δεν κατάφερε να κερδίσει σε τετ α τετ τον Φαμπιάνο, ενώ στο 67’ ο Λοΐζου τα έβαλε δικαιολογημένα με τον εαυτό του, αφού από πολύ κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει αφότου «άδειασε» την άμυνα και βρέθηκε σε θέση βολής (το σουτ του κατέληξε στον Ποκατίλοφ).

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, η Καϊράτ είχε κάποιες καλές προϋποθέσεις, αλλά το σκορ δεν διαφοροποιήθηκε.

Καιράτ Αλμάτυ: Ποκατίλοφ, Μικάνοβιτς, Μπανιάκ, Ντούγκαλιτς, Αλίπ, Χοφχανισιάν, Πολιάκοφ, Άλβες, Κόσοβιτς, Καντέ, Λαβ

Αναπληρωματικοί: Ουστιμένκο, Κέιλερ, Αλικούλοφ, Αμπικέν, Βορογκόφσκι, Σουσενάτσεφ, Σεϊντακμέτ, Ουσένοφ, Σιρομποκόφ

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Ψάλτης, Γιούστε, Ατιέμγουεν, Παπουλής, Τζόρντι, Λέζιακς, Μπασιρού, Λανγκ, Παναγιώτου, Κακουλλής.

Αναπληρωματικοί: Ουζόχο, Χοράτσκα, Σέχου, Κίκο, Χούμποτσαν, Ντούρις, Ζαχαρίου, Τζιωνής, Λοϊζου, Χαραλάμπους, Σάββα, Ασημένος

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy