Χάμπος: Ο μικρός… Μεγάλωσε… (pics&videos)

Γέννημα θρέμμα του Απόλλωνα... Και τώρα ΑΡΧΗΓΟΣ! Ο Χάμπος ξεπέρασε τις 200 συμμετοχές με τον Θεό στο στήθος!

Χαράλαμπος Κυριάκου γνωστός σε όλους… Χάμπος. Ο Κύπριος διεθνής μέσος στα 26 του χρόνια έγινε πρώτος αρχηγός και έχει ξεπεράσει τις 200 συμμετοχές με την φανέλα του Απόλλωνα, πετυχαίνοντας ένα ιστορικό επίτευγμα.

Το Lemesosinsports.com με αφορμή την συμπλήρωση διακοσίων συν μία συμμετοχών του Χάμπου με την “κυανόλευκη” φανέλα, κάνει αναδρομή στην 9ετή επαγγελματική καριέρα του Κυπρίου μέσου στα γήπεδα.

Με το 25 στην πλάτη έχει πετύχει ήδη πάρα πολλά…

Ντεμπούτο στα 17!

Ο αρχηγός του Απόλλωνα, γέννημα θρέμμα των “γαλάζιων”, έκανε το ντεμπούτο του στις 03.03.2012 σε ηλικία μόλις 17 ετών στον εκτός εδρας αγώνα με την Αλκή, αντικαθιστώντας στο 70’ τον Ρασίντ Χαμτανί!

Οι συμμετοχές τα γκολ και οι ασίστ

Έχει συμπληρώσει αγωνιζόμενος στον αγώνα την πρεμιέρας με τον Εθνικό Άχνας (30/8/2021) τις 201 συμμετοχές (139 πρωταθλημα, 25 κύπελλο, 3 σουπερ-καπ, και 34 ευρώπη). Σκόραρε 4 συνολικά γκολ (1 στο πρωτάθλημα κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα, 1 στο κύπελλο κόντρα στην Καρμιώτισσα και 2 στην ευρώπη). Επίσης μετρά 12 ασίστ.

Επιτυχίες

Ο Χάμπος αγωνίστηκε σε 3 τελικούς και κέρδισε ισάριθμα κύπελλα, 100% επιτυχία. Κέρδισε επίσης 2 σουπερ καπ με τον ίδιο να δίνει την ασιστ το 2017/18 στον Σκέμπρι που πέτυχε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις! Ενώ έχει πανηγυρίσει τέσσερις προκρίσεις στους ομίλους του UEFA Europa League.

Είναι ο κύπριος ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμέτοχες στην ευρώπη (34) ενώ είναι 5ος συνολικά στη σχετική λίστα μεταξύ κυπρίων και ξένων ποδοσφαιριστών!

Τα σημαντικά ευρωπαϊκά γκολ

Έχει σκοράρει 2 γκολ στην ευρώπη και είναι 5ος στην σχετική λίστα ανάμεσα στους γηγενείς ευρωπαίους σκόρερ όλων των εποχών. Και τα 2 γκολ του ήταν ιδιαίτερα καθοριστικά. Το πρώτο ήταν κόντρα στην Μίντιλαντ, εντός, στα πλέι-οφ του Europa League.

Ενώ το άλλο κόντρα στην Βασιλεία και πάλι εντός που χάρισε το εισιτήριο στον Απόλλωνα για τους ομίλους του Europa League!

Η Εστορίλ Πορτογαλίας

Ο Χάμπος την σεζόν 2017-18 έφυγε από τον Απόλλωνα ως δανεικός, για ένα χρόνο, στην Εστορίλ, έχοντας πάρα πολύ καλή παρουσία. Στην Πορτογαλία μέτρησε 20 συμμετοχές, δύο γκολ και μια ασίστ.

Το πρώτο του γκολ ήταν επί της Βιτόρια Σετούμπαλ, εκτός έδρας, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 87′ δίνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην Εστορίλ (2-2). Το δεύτερο ήταν κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, εντός έδρας.

Ντεμπούτο στην Εθνική στα 19!

Ο Κύπριος διεθνής έχει περάσει από όλες τις ηλικιακές εθνικές ομάδες της Κύπρου. Έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 19 ετών κόντρα στην Γεωργία, στις 5 Μαρτίου του 2014, σε φιλικό παιχνίδι. Με το εθνόσημο μετρά ήδη 41 συμμετοχές. Επίσης είναι εκ των αρχηγών της Εθνικής Κύπρου.

Όντας ηλικιακά στην καλύτερη καμπή της καριέρας του, το μέλλον του ανήκει για να πετύχει ακόμη περισσότερα… ΧΑΜΠΟΣ#25

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy