Ζόρνιγκερ: “Αλλάξαμε κάποια βασικά πράγματα μετά τις πρώτες εβδομάδες, θα βοηθήσει η διακοπή”(video)

Δηλώσεις του Γερμανού τεχνικού

Οι δηλώσεις του προπονητή του Απόλλωνα, Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ, μετά τη νίκη (4-2) της πρεμιέρας επί του Εθνικού.

Η αρχική του τοποθέτηση: «Ήταν το ιδανικό χρονικό σημείο για την πρώτη μας νίκη. Ήταν ένα έντονο παιχνίδι μετά από ένα έντονο δεκαήμερο, στο οποίο αλλάξαμε κάποια πράγματα. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, μετά μας ισοφάρισαν σε 2-2 και ήταν θέμα πώς θα ανταποκριθούμε πνευματικά. Τα παιδιά τα πήγαν πολύ καλά, βοήθησαν πολύ και οι παίκτες που μπήκαν αλλαγή. Μας βοήθησαν και οι οπαδοί, θέλουμε και τους πιο «φωνακλάδες» στο γήπεδο για να μας βοηθήσουν. Είδαμε ότι δυσκολεύτηκαν όλες οι ομάδες στο ξεκίνημα. Γενικώς ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε, πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες, να βελτιωθούμε στην αμυντική ισορροπία και στο να δημιουργούμε κενούς χώρους».

Για την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ: «Αλλάξαμε κάποια βασικά πράγματα μετά τις πρώτες εβδομάδες. Η προετοιμασία είναι περίοδος για τους προπονητές και όχι τους οπαδούς. Χρειαζόμασταν αυτές τις εμπειρίες και το πώς ανταποκρίνονται και στο πνευματικό κομμάτι. Έπρεπε να διαπιστώσω πόσο γερμανικό τρόπο σκέψης μπορούν να αποδεχτούν οι παίκτες».

Για τα μεταγραφικά: «Τώρα είναι η περίοδος που κάποιοι παίκτες που ήθελαν να πάνε σε μεγάλα πρωταθλήματα βλέπουν ότι δεν τους θέλουν. Δεν έχω αμφιβολία ότι οι παίκτες που έχουμε, αλλά ψάχνουμε για τους κατάλληλους παίκτες και όχι για κάποιους που απλώς θα γεμίσουν την ομάδα. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Χρειαζόμαστε λίγη περισσότερη ταχύτητα».

Για τη διακοπή και κατά πόσον μπορεί να βοηθήσει την ομάδα: «Η νίκη ήταν σημαντική για όλους. Νομίζω ότι θα βοηθήσει η διακοπή, για να ενσωματωθούν οι νέοι παίκτες. Είναι σημαντικό μετά από μια μεγάλη χρονιά ότι θα έχουν χρόνο να ξεκουραστούν οι παίκτες».

Για τα πράγματα που θέλει να βελτιώσει στο παιχνίδι της ομάδας: «Υπάρχουν δύο τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθούμε. Ο πρώτος είναι ο πνευματικός. Πάντα θα υπάρχουν αναποδιές, πιέζουμε ψηλά και αυτό έχει ρίσκο. Έχουμε παίκτες που δεν είναι συνηθισμένοι να το κάνουν, πρέπει να βελτιωθούμε στην κάλυψη των χώρων. Πρέπει επίσης να βρούμε ισορροπία και στο τι κάνουμε με τη μπάλα. Στην Κύπρο είναι σαν να σταματά το παιχνίδι μετά τη δεύτερη επαφή. Θέλουμε πιο γρήγορο παιχνίδι με την μπάλα με λιγότερες επαφές. Αν δεν μπορούμε να έχουμε σωστή αμυντική ισορροπία δεν μπορούμε να παίξουμε όσο επιθετικά θέλω».

Παρακολουθείστε ΕΔΩ τις δηλώσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy