ΑΕΛ: Έχασε το αήττητο… και απομακρύνθηκε από την κορυφή

ΑΕΛ - Ομόνοια 1 - 2

Πολύ καλό παιχνίδι έγινε στο Τσίρειο σήμερα(13/3) ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ομόνοια που δικαιολόγησε τον τίτλο του ντέρμπι κορυφής.

Η ΑΕΛ παρά το ότι πήρε πλεονέκτημα από νωρίς στη συνέχεια, έδειξε να “βραχυκυκλώνεται” από τον αντίπαλο της, που κατάφερε να γυρίσει τα δεδομένα και να πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο με την Ομόνοια να προηγείται με 2-1. Στην επανάληψη παρά τις όποιες προσπάθειες και τις ευκαιρίες που είχαμε στον αγώνα το αποτέλεσμα δεν άλλαξε με την Ομόνοια να κερδίζει με 2-1 και την ΑΕΛ να παραμένει στη δεύτερη θέση!

Ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο είχαμε στο ντέρμπι του Τσιρείου με πολύ γρήγορο ρυθμό και την Ομόνοια μετά το γκολ που δέχθηκε μόλις στο 3΄να ανεβάζει απόδοση και να είναι ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 3΄λοιπόν σε ένα στημένο στην περιοχή των φιλοξενούμενων και μετά από διαδοχικές φάσεις ήρθε η σέντρα του Ντανίλο και το πολύ ωραίο γυριστό του Τεισέιρα η μπάλα κατάληξε με δύναμη στα δίκτυα για να γίνει το 1-0.

Από εκεί και πέρα η Ομόνοια πήρε τον έλεγχο και την κατοχή και άρχισε να δημιουργεί διαδοχικές φάσεις με αποτέλεσμα να καταφέρει πριν τη λήξη του ημιχρόνου να γυρίσει το σκορ, πρώτα με ωραίο σουτ του Λοίζου στο 25΄και εν συνεχεία αφού πίεζε συνεχώς ήρθε η παράβαση και το πέναλτι μετά και την υπόδειξη του VAR σε χέρι του Ντανίλο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσέποβιτς και έκανε το 2-1.

Πολύ πίσω από προηγούμενες της εμφανίσεις η ΑΕΛ, που παρά το ότι προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, έχασε τη συνοχή της, είχε κάποια αμυντικά προβλήματα από τα άκρα της άμυνας της  και τελικά πήγε στα αποδυτήρια με το εις βάρος της 1-2!!!

Το δεύτερο ημίχρονο και το πρώτο του δεκάλεπτο είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα. Πρώτα η ΑΕΛ στο 49΄μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Έουλερ, βρήκε τον Τόρες που σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Η Ομόνοια απάντησε με ένα εκπληκτικό σουτ του Κούσουλου, που ανάγκασε τον Βοζίνια σε εντυπωσιακή απόκρουση της μπάλας σε κόρνερ.

Στο 59΄ο Βοζίνια με τη βοήθεια του Έουλερ, έσωσε το λάθος που έκανε, ενώ η ΑΕΛ έδειχνε ότι παρά την προσπάθεια της δεν έβρισκε ρυθμό, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και φυσιολογικά δεχόταν πολύ πίεση από την Ομόνοια. Η ΑΕΛ άρχισε να ανεβάζει απόδοση και στο 66΄είχε δύο καλές ευκαιρίες, πρώτα με τον Αντωνίου που έκανε το σουτ αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Φαμπιάνο, που στην εξέλιξη του έφερε την κεφαλιά του Σάντος που πέρασε μόλις έξω.

Οι “γαλαζοκίτρινοι” άρχισαν να δείχνουν αντίδραση και στο 74΄έχασαν μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Αντωνίου να σταματά σωτήρια ο Φαμπιάνο και πάλι. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ προσπαθούσε απεγνωσμένα να ισοφαρίσει τον αγώνα, κάτι που όμως δεν έγινε μέχρι το τέλος και μοιραία η ΑΕΛ δέχθηκε την πρώτη της ήττα στο Τσίρειο για φέτος και είδε τη σημερινή της αντίπαλο να απομακρύνεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στις καθυστερήσεις είχαμε και κάποιες αψιμαχίες, αφού η κρισιμότητα του αγώνα ήταν δεδομένη, με τον διαιτητή να δίνει δύο κόκκινες κάρτες αφού Αβντίγια και Ντούρις πιάστηκαν στα χέρια.

Κόκκινες: Αβντίγια / Ντούρις

Κίτρινες: Μεντόγεβιτς, Σάντος / Κούσουλος, Ασάντε, Τιάγκο

ΑΕΛ: Βοζίνια, Τεϊξέιρα, Πάντιτς, Αντωνίου, Έουλερ(64΄Σάντος), Μεντόγιεβιτς(64΄Ριέρα), Ζντραβκόφσκι(83΄Α.Αβραάμ), Ντανίλο, Τόρες(83΄Μπαμπιτς), Γεωργίου(64΄Αβντίγια) και Μαέ.

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Σέχου, Χούμποτσαν, Λοόυφτνερ, Λέζιακς, Σέχου, Κούσουλος, Γκόμεθ, Τιάγκο(78΄Τζιωνής), Λοΐζου(87΄Μποτεάκ), Ασάντε(77΄Παπουλής, 90+5 Λάνγκ)) και Τσέποβιτς(77΄Ντούρις).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy