Το ζητούμενο ήταν μόνο η νίκη… και την πήρε!

ΑΕΚ - Απόλλων 0-2

Ήθελε με κάθε τρόπο τη νίκη και την πήρε ο Απόλλωνας με 2-0 κόντρα στην ΑΕΚ στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των πλέι-οφ και πλέον περιμένει να δει τι θα γίνει στο αυριανό(13/3) ντέρμπι της ΑΕΛ κόντρα στην Ομόνοια, αφού έφτασε στους 59 βαθμούς όσους έχει η ΑΕΛ!

Καλύτερη μπήκε η ΑΕΚ στον αγώνα που βρήκε δύο πολύ καλές ευκαιρίες μέχρι και το πρώτο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα. Ένα σουτ και ένα πλάσε που επενέβη και έσωσε ο Γιοβάνοβιτς. Η πρώτη καλή στιγμή, τελική στην ουσία ήρθε στο 30΄για τον Απόλλωνα με ένα σουτ πλασέ του Πίττα, ενώ στο 39΄οι “γαλάζιοι” μπήκαν μπροστά στο σκορ, όταν ο Νταμπό εκμεταλλεύτηκε λάθος της ΑΕΚ στην άμυνα του Μοισόφ, βγήκε μόνος με τον Μολ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντιγκινί που δεν λάθεψε και έκανε το 0-1!

Στο 45΄ο Μάρκοβιτς έγινε αναγκαστική αλλαγή και τη θέση του πήρε ο Ντένιτς. Μετά και τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να προηγείται με 0-1, ενώ η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα.

Με πέναλτι για τον Απόλλωνα ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο, αφού επιβεβαιώθηκε το χέρι του αμυντικού της ΑΕΚ μέσα στην περιοχή από το VAR. Ο Μολ νίκησε τον πρώην συμπαίκτη του τον Ντιγκινί και απέκρουσε την εκτέλεση. Ότι δεν έκανε ο Ντιγκινί, έκανε ο Νταμπό στο 52΄που βγήκε μόνος και πλάσαρε σωστά την εστία του Μολ κάνοντας το 0-2!

Μετά και το δεύτερο γκολ οι “γαλάζιοι” πήραν τον έλεγχο και κρατούσαν εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα. Στο 71΄ο Νταμπό έχασε μεγάλη ευκαιρία μέσα από τη μικρή περιοχή να κάνει το 0-3, αφού ο Μολ έκανε και πάλι εξαιρετική επέμβαση από πολύ κοντά. Τα λεπτά περνούσαν με τον Απόλλωνα να έχει τον πλήρη έλεγχο και να διαχειρίζεται εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα.

Τίποτα το αξιόλογο δεν είχαμε στα τελευταία δέκα λεπτά με τις καθυστερήσεις στον αγώνα, με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας να παίρνει σημαντική νίκη με 2-0 εκτός έδρας, να φτάνει τους 59 βαθμούς και να βάζει πίεση στους συνδιεκδικητές του, ΑΕΛ και Ομόνοια που αγωνίζονται μεταξύ του αύριο(13/3).

Κίτρινες: Χέιτλι / Ψύχας

ΑΕΚ: Μολ, Θάντι, Αντωνιάδης, Σπιρόφσκι, Ακοράν, Τρισκόφσκι, Χέιτλι(78΄Νάντο), Ιωάννου(78΄Φερνατέθ), Ναράνχο(55΄Φλοριάν), Μακρής(78΄Σπόλιαριτς) και Μοϊσόφ(66΄Χάουγκεν).

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Ψύχας(64΄Φιλιώτης), Μάρκοβιτς(45΄Ντένιτς), Χάμπος(83΄Κατελάρης), Μπίσεσβαρ(83΄Ματέι), Πίττας(83΄Γιαννιώτας), Ντιγκινί και Νταμπό.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy