Όταν σοβάρεψε, πήρε προβάδισμα πρόκρισης!

Ένα μεγάλο προβάδισμα πήρε στον σημερινό(3/3) πρώτο αγώνα Κυπέλλου η ΑΕΛ για πρόκριση κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, αφού επικράτησε με 2-0. Αφού πέρασε κάπως δύσκολα κόντρα στον αντίπαλο της με τον πρώτο της σκόρερ, Ράιν Μαέ, που μπήκε ως αλλαγή πήρε σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κύπελλου. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου στο στάδιο “Αμμόχωστος”.

Γεμάτο από φάσεις το πρώτο ημίχρονο με τη Νέα Σαλαμίνα να μπαίνει πιο δυνατά στον αγώνα και να επιτίθεται και από τις δύο πλευρές του γηπέδου, αφού βρήκε τους χώρους. Βρήκε πριν το μισάωρο κάποιες προϋποθέσεις για να πετύχει κάποιο γκολ. όμως το αποκορύφωμα ήρθε στο 31΄με τον Ντανίλο για τους φιλοξενούμενους να χάνουν πέναλτι με τη μπάλα να κτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Βοζίνια. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα στο 33΄και πάλι με τον Ντανίλο που πλάσαρε αλλά ο Psyche έσωσε την ΑΕΛ πάνω στη γραμμή του τέρματος.

Με και τις προειδοποιήσεις των φιλοξενούμενων, η ΑΕΛ ανέβασε απόδοση με αποτέλεσμα να κάνει τις δικές ευκαιρίες με τον Αβντίγια και στη συνέχεια με σουτ του Αντάμοβιτς που απέκρουσε κατά λάθος ο Psyche που είχε προωθηθεί. Στο 43΄ακυρώθηκε γκολ της ΑΕΛ αφού είχαμε υπόδειξη οφσάιντ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε μετά από δύο λεπτά καθυστερήσεων στο ισόπαλο 0-0!

Στην επανάληψη και παρά το ότι η ΑΕΛ έκανε δύο αλλαγές και μπήκε πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να απειλήσει, εντούτοις η Νέα Σαλαμίνα ήταν αυτή που έχασε κραυγαλέα ευκαιρία με τον Ντουβεντρού να μην μπορεί να πλασάρει και να σώζει ο Κέρκεζ στη γραμμή. Η απάντηση ήρθε άμεσα με τον Αβντίγια να πιάνει την κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Ριέρα, αλλά η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ καλός και γρήγορος με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν με την ΑΕΛ να έχει καλές ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά το γκολ δεν ήρθε. Στο 73΄μετά από ωραία σέντρα ασίστ του Ντανίλο στην περιοχή, ο Μαέ που μπήκε ως αλλαγή με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ΑΕΛ. Στο 81΄μετά από ωραία ατομική και πάλι του Μαέ, που πέρασε και τον Βεσελόφσκι έκανε το 2-0 και πλέον οι “γαλαζοκίτρινοι” πήραν σοβαρότατο προβάδισμα πρόκρισης.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο τέρμα στα λεπτά που απέμεναν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν με αποτέλεσμα ο αγώνας να ολοκληρωθεί με την ΑΕΛ να παίρνει τη νίκη με 2-0 και να έχει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά!

Κίτρινες: Σάντος, Πσισιέ /

ΑΕΛ: Βοζίνια, Κέρκεζ, Πσισιέ, Κυριάκου, Σάντος, Αντάμοβιτς(46΄Ριέρα), Αβντίγια(76΄Α. Αβραάμ), Ντανίλο(86΄Μπάντιτς), Τόρες(46΄Γεωργίου), Μπάμπιτς(69΄Μάε) και Ντάβορ.

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Σεργίου, Νικολάου(76΄Τσουκαλάς), Ανδρέου, Χριστοφόρου, Καμισοκό, Μουστιβάρ(86΄Μπρενό), Κονφέ, Ντανίλο(86΄Βάγκνερ), Ντουβεντρού, Πικής(76΄Σιαθάς).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy