Πολύ καλύτερη η ΑΕΛ, νίκησε κατά κράτος τον Απόλλωνα!

Η ΑΕΛ έδωσε βροντερό το παρόν της στο Λεμεσιανό ντέρμπι και πήρε μια μεγάλη νίκη με 2-1 κόντρα στον συμπολίτη της Απόλλωνα που δεν “παρουσιάστηκε” στον αγωνιστικό χώρο. Πολύ καλύτεροι οι “γαλαζοκίτρινοι” κέρδισαν κατά κράτος τους αντιπάλους της τόσο στις μονομαχίες, όσο και στα τρεξίματα στον αγωνιστικό χώρο. Με τη νίκη της αυτή η ΑΕΛ, ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας με 52 βαθμούς αφήνοντας στην 3η θέση τον Αόλλωνα!

Με κλασσική ευκαιρία ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι στο Τσίρειο μεταξύ της ΑΕΛ και του Απόλλωνα, αφού μετά από λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα ο Γεωργίου βγήκε μόνος έκανε το σουτ αλλά ο Δημητρίου έσωσε την ομάδα του. Μετά τα δεκαπέντε λεπτά ο Απόλλωνας βρήκε ρυθμό και ξεκίνησε να πιέζει την ΑΕΛ και να προσπαθεί να βρει τους χώρους για να δημιουργήσει ευκαιρίες. Μια προυπόθεση είχαμε στο 22΄μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Γιαννιώτα από δεξιά.

Στο 36΄το λάθος από τον Δημητρίου στοίχισε αυτή τη φορά αφού ο Τόρες που έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε το σουτ, η απόκρουση του Δημητρίου ήταν ασταθής και ο επερχόμενος Γεωργίου αυτή τη φορά πέτυχε το γκολ, το πρώτο του με τη φανέλα της ΑΕΛ και έκανε το 1-0 για τους “γαλαζοκίτρινους”. Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα επηρεάστηκαν αρνητικά από το γκολ που δέχθηκαν καθώς έκαναν συχνά λάθη στις μεταβιβάσεις τους. Μετά και το ένα λεπτό των καθυστερήσεων το ημόχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να προηγείται με 1-0!

Το πρώτο 15λεπτο της επανάληψης κύλησε με την ΑΕΛ να κάνει κουμάντο στον αγώνα και να μην αφήνει τον Απόλλωνα να αναπτυχθεί και να κάνει το παιχνίδι του. Πίεζε ασφυκτικά ψηλά την άμυνα των “γαλάζιων” που δεν μπορούσε να βρει τους χώρους για να ανέβει. Στο 66΄η ΑΕΛ με τον Μάε πέτυχε δεύτερο γκολ αλλά το VAR επέμβηκε και το ακύρωσε σωστά αφού ήταν οφσάιντ!

Η ΑΕΛ έλεγχε τον αγώνα και στην ουσία έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Στο 75΄σε μια αντεπίθεσης της και ενώ ο Απόλλωνας ήταν στην επίθεση, ο Ντανίλο άδειασε τον Πέδρο, μπήκε στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Τόρες που έβαλε το “κερασάκι στην τούρτα”, κάνοντας το 2-0! Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Απόλλωνας δεν έκανε φάση στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι και το 80΄. Η πρώτη φάση για τον Απόλλωνα έγινε στο 86΄όταν μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Χάμπος, ο Ντιγκινί έπιασε το μονοκόμματο σουτ που πέρασε έξω, ενώ φάση υπήρξε και για την ΑΕΛ στο 87΄, όμως το πλασέ κόντραρε σε ποδοσφαιριστές που ήταν στην περιοχή.

Τα τελευταία λεπτά έφεραν πολλές αλλαγές, αψιμαχίες, μετά από ένα σκληρό φάουλ του Ντανίλο στον Ντιγκινί, που του έφερε την κόκκινη κάρτα, μετά από παρέμβαση του VAR. Ήρθε γκολ για τον Απόλλωνα με τον Ντιγκινί στις καθυστερήσεις που μείωσε σε 2-1. Παρά τις όποιες προσπάθειες δεν είχαμε άλλη αλλαγή στο σκορ με αποτέλεσμα ο αγώνας να ολοκληρωθεί με την ΑΕΛ να παίρνει τη μεγάλη νίκη.

Κίτρινες: Αντάμοβιτς, Μεντόγιεβιτς, Τεισέιρα / Μαρκοβιτς, Ντιγκινί, Μπένσοπ

Κόκκινες: Ντανίλο

ΑΕΛ: Βοζίνια, Μ. Αντωνίου, Έουλερ(80΄Σάντος), Μπουνόζα(70΄Πάντιτς), Τεϊσέιρα, Μεντόγιεβιτς, Νταβόρ, Αντάμοβιτς(59΄Ντανίλο), Τόρες, Γεωργίου(80΄Αβιντάγια) και Μαέ.

Απόλλωνας: Δημητρίου, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Ψύχας(76΄Βασιλείου), Μάρκοβιτς(82΄Χάμπος), Ματέι(46΄Νταμπό), Γιαννιώτας(72΄Μπένσοπ), Πίττας, Μπίσεσβαρ και Ντιγκινί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy