Πίττας “λαμπρός” τον οδηγεί!!!

Ανέβασε απόδοση στην επανάληψη και κατάφερε να πάρει τη νίκη με με γκολ του Πίττα. Με τη νίκη του αυτή ο Απόλλωνας ανέβηκε ξανά στην κορυφή, ενώ ξεπέρασε μια δύσκολη έξοδο στην πρωτεύουσα και πλέον βλέπει τη συνέχεια με τον Ερμή στο Τσίρειο.

Το πρώτο μισάωρο του πρώτου ημιχρόνου κύλησε χωρίς κάτι το αξιόλογο παρά μόνο τον τραυματισμό του Σακέττι που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 26΄και στη θέση του πήρε ο Ντένιτς. Ο Απόλλωνας είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν ανούσιος στην τελική προσπάθεια. Στο 31΄ήρθε η πρώτη φάση για τους φιλοξενούμενους όταν ο Ντιγκινί έκανε την παράλληλη σέντρα στην περιοχή αλλά ο αμυντικός της Δόξας πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Πίττα και έδιωξε σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Μια τελική είχαμε και στο 34΄όταν ο Ντιγκινί έπιασε την κεφαλιά που πέρασε πάνω από τα δοκάρια μετά από σέντρα του Βασιλείου. Οι επιθετικές ενέργειες των “γαλάζιων” γίνονταν κυρίως από αριστερά με Βασιλείου και Πίττα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα άστοχο σουτ του Χάμπου στο λεπτό των καθυστερήσεων στη “λευκή ισοπαλία”(0-0).

Με ευκαιρία προειδοποίησε ο Απόλλωνας στο 49΄με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, όπου Ντιγκινί και Πίττας δεν πρόλαβαν τη σέντρα του Γιαννιώτα. Το γκολ ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 51΄όπου αυτή τη φορά ο Πίττας με ωραίο γυριστό σουτ μετά από κόρνερ του Πέδρο έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Παρασκευά κάνοντας το 0-1. Ο Απόλλωνας μετά και το γκολ πήρε ψυχολογία και συνέχισε να πιέζει χάνοντας άλλες τρεις μεγάλες ευκαιρίες με Ματέι στο 55΄και 58΄όπου πρώτα το πλασέ του απέκρουσε ο Παρασκευάς και το σουτ του πέρασε έξω. Το ωραίο σουτ του Πίττα στο 57΄απέκρουσε με φοβερή εκτίναξη ο τερματοφύλακας της Δόξας.

Στο 66΄ήταν η σειρά του Γιαννιώτα να χάσει την ευκαιρία αφού το σουτ του απέκρουσε ο Παρασκευάς. Ακολούθησε ένα δίλεπτο που η Δόξα προσπάθησε να κάνει κάτι αλλά δεν απείλησε σοβαρά την εστία του Δημητρίου, με τον Απόλλωνα μόλις έβρισκε την ευκαιρία προσπαθούσε να σκοράρει 2ο γκολ. Στο 79΄ήρθε η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα με τον Βασιλείου να βγαίνει από το παιχνίδι και να μπαίνει στη θέση του ο Σάλαι.

Στα τελευταία λεπτά ο Απόλλωνας οπισθοχώρησε για να κρατήσει τα υπέρ του δεδομένα, δίνοντας την ευκαιρία στη Δόξα να βγαίνει πιο συχνά μπροστά για να ισοφαρίσει. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έβαλε τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων με τη Δόξα να εντείνει την προσπάθεια της και τον Απόλλωνα να προσπαθεί να κρατήσει το υπέρ του σκορ.

Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να παίρνει τη νίκη στο Μακάρειο κόντρα στη Δόξα με 1-0 και να ανεβαίνει στους 29 βαθμούς.

Κίτρινες: Μουκτάρης, Μέσκα – Ντένιτς

Δόξα: Παρασκευά, Πάντιτς, Μπόλιεβιτς, Μουκτάρης, Σαντίκ, Οικονομίδης, Χριστοφή(67΄Ολιβέιρα), Τραϊτσέφσκι(76΄Ντιόγκο), Φιρμίνο, Μέσκα και Μιντίκκης(89΄Κωμοδίκης).

Απόλλων: Δημητρίου, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου(79΄Σάλαι), Σακέττι(26΄Ντένιτς), Χάμπος, Πίττας, Γιαννιώτας, Ματέι(72΄Νταμπό) και Ντιγκινί.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy