Ο τραγικός απολογισμός και το μπαράζ παραμονής

Η Εθνική Κύπρου ολοκλήρωσε την τραγική της πορεία στο Nations League με μια ακόμη ήττα 4-0 από το Μαυροβούνιο και τερμάτισε τελευταία στον πρώτο όμιλο της τρίτης κατηγορίας, έχοντας μία νίκη μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες.

Πλέον οδηγείται στα πλέι άουτ προκειμένου να αποφύγει την διαβάθμιση στην τέταρτη κατηγορία. Οι αγώνες θα είναι διπλοί και θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2022.

Σύμφωνα και με την προκήρυξη του Nations League, οι τέσσερις τελευταίες χώρες των τεσσάρων ομίλων της Γ’ κατηγορίας θα παίξουν μπαράζ και δυο από αυτές θα υποβιβαστούν στην κατώτατη κατηγορία της διοργάνωσης.

Οι αγώνες για το μπαράζ θα λάβουν χώρα τον Μάρτη του 2022, όταν δηλαδή θα ολοκληρωθούν τα προκριματικά για το παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ, το οποίο θα διεξαχθεί τον χειμώνα της ίδιας χρονιάς.

Υπάρχει, όμως και το ενδεχόμενο του απευθείας υποβιβασμού στην 4η κατηγορία. Αυτό θα γίνει εάν μια από τις τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα μπαράζ να προκριθούν απευθείας στο Μουντιάλ και η Εθνική μας να είναι το νούμερο 47 ή 48 στην κατάταξη της UEFA.

Οι αγώνες θα είναι διπλοί (εντός – εκτός) και ο ηττημένος υποβιβάζεται.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πάντως, έχουμε πιάσει πάτο σαν κυπριακό ποδόσφαιρο και δεν ξέρουμε μέχρι που μπορεί αυτός να φθάσει.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy