Ήρθε επιτέλους η πρώτη νίκη της Εθνικής Κύπρου

Η Εθνική μας υποδέχθηκε το Λουξεμβούργο στο άδειο ΓΣΠ για το Nations League και πήρε τη νίκη με ανατροπή. 2-1 το τελικό σκορ, με τον Κάστανο να σκοράρει δις για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Έμειναν με δέκα οι φιλοξενούμενοι μετά από αποβολή του Σελίμοβιτς με απευθείας κόκκινη στο 33’.

 

Πρώτη νίκη και πρώτα γκολ για την Εθνική μας ομάδα για τον 1ο όμιλο της 3ης Κατηγορίας του Nations League. Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γρηγόρη Κάστανο και Μάριο Ηλία επικράτησε με σκορ 2-1 του Λουξεμβούργου, που βρέθηκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 5′ με αυτογκόλ του Κούσουλου. Πρώτη νίκη για τον Γιόχαν Βάλεμ στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

 

Το Λουξεμβούργο πήρε προβάδισμα στο 5ο λεπτό όταν το σουτ του Μουράτοβιτς κτύπησε στα πόδια του Κούσουλου και κατέληξε στα δίκτυα του Δημητρίου. Η Εθνική μας μπορούσε να δεχθεί δεύτερο γκολ στο 21′ όταν μετά από λάθος του Λαίφη, ο Μπαρέιρο εντός περιοχής έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα έξω. Η Εθνική μας ισοφάρισε στο 34′ με γκολ του Κάστανου στο 34′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, σε παράβαση που κέρδισε ο Μάριος Ηλία μετά από μαρκάρισμα του Σελίμοβιτς που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.

Στην επανάληψη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε αποφασισμένο και πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 50′ όταν ο Πίττας εντός περιοχής έκανε το σουτ και ανάγκασε τον Μόρις να διώξει σε κόρνερ. Η υπεροχή της Κύπρου καρποφόρησε στο 70′ όταν από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μάριου Ηλία που έβγαλε μόνο τον Κάστανο απέναντι με τον Μόρις, ο Κύπριος μέσος τέλειωσε ιδανικά την φάση και έγραψε το 2-1.

ΚΥΠΡΟΣ (Γιόχαν Βάλεμ): Δημητρίου, Αντωνίου (83΄ Χάρης Κυριάκου), Σιέλης, Λαΐφης, Ν. Ιωάννου, Κούσουλος (62΄ Χάμπος Κυριάκου), Αρτυματάς, Κάστανος (83΄ Παπαφώτης), Τζιωνής (62΄ Θ. Ιωάννου), Πίττας, Ηλία

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (Λουκ Χολτς): Μόρις, Γιανς, Γκέρσον, Σελίμοβιτς, Κάρλσον, Ροντρίγκες, Σινάνι, Μπαρέιρο, Πίντο, Μουράτοβιτς (55΄ Σκεντέροβιτς), Β. Τιλ (70΄ Ντέβιλ)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy