Χωρίς ποινές για τους διαδηλωτές στο Προεδρικό – Αποφάσεις από εδώ και πέρα…

Σταθμίζοντας τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν χθες, δεν θα προβεί η Αστυνομία σε καταγγελίες.

Παρά το σάλο που προκλήθηκε από την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και την παραβίαση των διαταγμάτων της Κυβέρνησης για τον κροωνοϊό, εντούτοις Αστυνομία και Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν με καμία καταγγελία. Την ίδια ώρα αποφασίστηκαν τα μέτρα που θα διέπουν τέτοιου είδους διαδηλώσεις.

«Όλα τα άτομα που διαδηλώνουν σε υπαίθριο δημόσιο χώρο θα φέρουν μάσκα και θα τηρούν απόσταση ασφαλείας 1,5 μέτρου. Θα ορίζεται διοργανωτής της διαδήλωσης, ο οποίος θα ενημερώνει τον Αστυνομικό Διευθυντή της επαρχίας, όπου θα διεξαχθεί η διαδήλωση», δήλωσε η Υπουργός.

Η Έμιλυ Γιολίτη ξεκαθάρισε πως ο διοργανωτής της εκδήλωσης θα εκπροσωπεί τους διαδηλωτές και σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων ασφαλείας, τότε θα του επιβάλλονται σχετικές ποινές από τις διωκτικές αρχές. Με την Υπουργό Δικαιοσύνης να ξεκαθαρίζει μέσα σε αυτό το πλαίσιο πως τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση, δεν έχουν σκοπό να πλήξουν την Δημοκρατία αλλά να σώσουν ζωές.

«Πρόθεση είναι να θωρακίσουμε το δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται και να διαδηλώνουν, αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε και το ισότιμο δικαίωμα σε προστασία εαυτών κατά την διάρκεια της πανδημίας», πρόσθεσε η Υπουργός.

ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

Στο μεταξύ, την έντονη του δυσφορία σε σχέση με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο εξέφρασε ο καθηγητής μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας Πέτρος Καραγιάννης, εκφράζοντας μάλιστα ανησυχία για την περίπτωση να υπήρχε θετικό κρούσμα κορωνοϊού μεταξύ των διαδηλωτών.

«Κοιτάζοντας τα πλάνα φαίνεται οι ότι οι περισσότεροι ήταν νεαρής ηλικίας και ίσως κάπως εγωιστικά θεωρούν ότι είναι άτρωτοι και δεν τους νοιάζει για το υπόλοιπο της κοινωνίας και τις ευάλωτες ομάδες οι οποίες εάν νοσήσουν θα νοσήσουν βαριά και κάποιοι θα καταλήξουν. Είναι το άκρον άωτον της ανευθυνότητας και κυρίως η άρνηση ότι  υπάρχει αυτός ο ιός, όταν μέχρι στιγμής έχουν μολυνθεί 26 εκατομμύρια άνθρωποι και σχεδόν πλησιάζουμε το ένα εκατομμύριο θανάτους ανά το παγκόσμιο», ανέφερε ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης.

Πάντως, το πρώτο δείγμα εφαρμογής των μέτρων θα διαφανεί αύριο όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν τρεις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Ζύγι, Μαρί και Πεντάκωμο σε σχέση με την μετακίνηση των ασφαλτικών μονάδων από την περιοχή Ιδαλίου στην περιοχή του Βασιλικού, με την Αστυνομία να αναμένει μέχρι και 200 άτομα στην κάθε εκδήλωση ξεχωριστά.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy