Ξηλώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα «πειρατικά» δίκτυα στον κόσμο – Πως εμπλέκεται η Κύπρος

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα, το οποίο παραβίαζε πνευματικά δικαιώματα  και ουσιαστικά κατέβαζε πειρατικές ταινίες διαλύθηκε μετά από συντονισμένη δράση μεταξύ των Αρχών των ΗΠΑ και των ομολόγων τους σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο, με την υποστήριξη της Europol και της Eurojust. Εξήντα διακομιστές καταργήθηκαν στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία και αρκετοί από τους κύριους υπόπτους συνελήφθησαν. Ένα από τα μέλη του παράνομου δικτύου συνελήφθη το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο.

Πιστεύεται ότι η ομάδα πειρατείας, με την επωνυμία Sparks  Group, που βρίσκεται υπό έρευνα από τον Σεπτέμβριο του 2016, είχε αναπαραγάγει και διαδώσει με επιτυχία εκατοντάδες ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν κάθε ταινίας που κυκλοφόρησε από μεγάλα στούντιο παραγωγής στις ΗΠΑ.

Οι πειρατικές ενέργειες της εν λόγο ομάδας, προκάλεσαν ζημίες εκατομμυρίων στις εταιρείες παραγωγής.

Για να αποκτήσουν ταινίες που δεν είχαν κυκλοφορήσει, τα μέλη του Sparks φέρεται να παρουσιάζονταν σαν λιανοπωλητές DVD και Blu-Ray, προκειμένου να εξαπατήσουν τους νόμιμους διανομείς για να τους δώσουν ταινίες, πριν από τις ημερομηνίες κυκλοφορίας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy