Σε «κίτρινο συναγερμό» η Κύπρος λόγω καύσωνα – Στους 41βαθμούς ο υδράργυρος

Στους 41 βαθμούς αναμένεται να φθάσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό σημερα, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει κίτρινη προειδοποίηση.

Στην προειδοποίησή του Τμήματος η οποία ισχύει από τις 1300 σήμερα έως τις 1700 αναφέρεται ότι η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, αλλά στα νοτιοδυτικά και σταδιακά στα βόρεια λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που αναμένονται να παρατηρηθούν στο εσωτερικό, η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση. Τίθεται σε ισχύ από τη 1:00 το μεσημέρι μέχρι τις 5:00 το απόγευμα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, στα παράλια, πιθανό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και στους 20 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τις απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά, που την Πέµπτη πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο, για να παραµείνει πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy