Η ώρα των τριών sms, όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Έπειτα από εβδομάδες περιορισμού στο σπίτι και με τη δυνατότητα μόνο μιας κατ΄εξαίρεση διακίνησης, αλλάζει από αύριο έστω και σε μικρό βαθμό ο τρόπος ζωής μας. Ο αριθμός των sms  στο 8998 θα αυξηθεί σε τρία την ημέρα ενώ οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο αναθεωρημένο έντυπο Β, διευρύνονται χωρίς ωστόσο να προστεθούν περισσότερες απο τις 8 που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα η κατηγορία 2 θα αφορά πλέον και την μετάβαση σε καταστήματα λιανικού εμπορίου πέραν από τα είδη πρώτης ανάγκης ενώ η κατηγορία 6 διευρύνεται περιλαμβάνοντας και το κολύμπι στη θάλασσα. Διευρύνεται επίσης και το εύλογο χρονικό διάστημα που παραχωρείται

«Tο να πάω κολύμπι για παράδειγμα το εύλογο χρονικό διάστημα είναι διαφορετικό για ένα Λευκωσιάτη από ένα ο οποίος ζει στη Λεμεσό. Τα ψώνια καταλαβαίνετε είναι πιο διευρυμένη η έννοια για το εύλογο χρονικό διάστημα διότι έχει να κάνει με την ώρα που θέλει να πάει να ψωνίσει δεν είναι είδη πρώτης ανάγκης που θα πάω στο περίπτερο και θα επιστρέψω», δήλωσε ο Υφυπουργός έρευνας, καινοτομίας και ψηφιακής πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος.

Το δικαίωμα χρήσης του εντύπου Β για την μετακίνηση θα συνεχίζουν να κατέχουν μόνο άτομα άνω των 65 ετών. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει πλέον από τις 10 το βράδυ αντί από τις 9 μέχρι και τις 6 το πρωί. Πρόκειται σύμφωνα με τον υφυπουργό καινοτομίας για μια μεταβατική περίοδο, ενώ το sms θα φύγει οριστικά από τη ζωή μας στις 21 Μαΐου, εκτός και αν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια που δεν το επιτρέψουν.

Ήδη το σύστημα είναι έτοιμο να δεχτεί τον αυξημένο όγκο μηνυμάτων που αναμένονται από αύριο.

«Η ευθύνη είναι περισσότερο πλέον πάνω στους πολίτες να αξιοποιήσουν και να χρησιμοποιήσουν υπεύθυνα αυτές τις διευκολύνσεις ώστε να μην έχουμε αρνητικές εξελίξεις και να μην μπορέσουμε να μεταβούμε στο επόμενο στάδιο», πρόσθεσε ο κ. Κόκκινος.

Στο μεταξύ το 8998 πήρε φωτιά χθες καθώς στάλθηκαν 310 χιλιάδες μηνύματα απο τα οποία 158 χιλιάδες ήταν για την κατηγορία 2 που αφορά τα ψώνια. Πρόκειται για το ψηλότερο όλων των ημερών από τότε που μπήκε στη ζωή μας το sms.  Αύξηση περίπου 15% στην αποστολή μηνυμάτων καταγράφηκε και την Παρασκευή.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy