Δυτικά Προάστια: “Ζήτω το Έθνος – Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821”

Με ανακοίνωση που εξέωσε ο ΣΥ.ΦΙ Δυτικά Προάστια Απόλλων ΘΥΡΑ 1 est.2002, αναφέρεται στην αυριανή επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αναλυτικά:

“25η Μαρτίου, ημέρα διπλής εορτής για τον απανταχού Ελληνισμό. Η μέρα της Ελληνικής επανάστασης κατά της Οθωμανικής κυριαρχίας, ημερομηνία που σημειώθηκε ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας, και που εχει συνδεθεί με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Ήταν και επιθυμία του Αλέξανδρου Υψηλάντη και της Φιλικής Εταιρείας να συνδεθεί η έναρξη της επανάστασης με μια μεγάλη εκκλησιαστική εορτή για να τονωθεί το φρόνημα των Ελλήνων.

Χαραγμένα θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας μερικά από τα αθυρόστομα λόγια του Γεώργιου Καραϊσκάκη ή αλλιώς “γιος της καλογριάς” προς τους τύραννους Οθωμανούς…

” Έλα, σκατότουρκε, έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, γ….ω την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας.

Τι θαρεύσετε κερατάδες;

Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε από ημάς συνθήκην με έναν κοντζιά σκατο Σουλτάν Μαχμούτην, να τον χ….ω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την που…..α!

Άμα ζήσω, θα τους γαμ……ω. Άμα πεθάνω, θα μου κλ….ν τον μπ……ν”

Υ.Γ Ζήτω το Έθνος

Υ.Γ Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821

Υ.Γ Δύναμη και πίστη, όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, η Παναγία μαζί μας.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy