Το TikTok αντιμετωπίζει νέεςς κατηγορίες για παραβίαση διωτικής ζωής παιδιών

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) παρέπεμψε μια καταγγελία κατά της TikTok και της κινεζικής μητρικής της εταιρείας ByteDance για πιθανές παραβιάσεις του απορρήτου των παιδιών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ).

Η FTC λέει ότι η δική της έρευνα «αποκάλυψε λόγους να πιστεύει» ότι οι εταιρείες «παραβιάζουν ή πρόκειται να παραβιάσουν το νόμο».

Σε μια δήλωση στο BBC News, ένας εκπρόσωπος της TikTok εμφανίστηκε απογοητευμένος από την απόφαση.

Η υπόθεση δεν σχετίζεται με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε νωρίτερα αυτό το έτος για την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ εάν η ByteDance δεν πουλήσει την επιχείρηση.

Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι η έρευνά της επικεντρώθηκε σε πιθανές παραβιάσεις του νόμου FTC και του Νόμου για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA).

Η FTC είπε επίσης ότι συνήθως δεν ανακοινώνει ότι έχει παραπέμψει μια καταγγελία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θεώρησε ότι κάτι τέτοιο ήταν προς το δημόσιο συμφέρον

Ο COPPA διέπει τη συλλογή, χρήση και αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών από διαδικτυακές υπηρεσίες σχετικά με παιδιά κάτω των 13 ετών.

Ο νόμος FTC στοχεύει «αθέμιτες ή παραπλανητικές πράξεις ή πρακτικές» από εταιρείες.

Σε απάντηση, ένας εκπρόσωπος της TikTok είπε ότι η εταιρεία διαφωνεί με τους ισχυρισμούς και ότι «συνεργαζόταν με την FTC για περισσότερο από ένα χρόνο για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της».

«Είμαστε απογοητευμένοι που η υπηρεσία επιδιώκει δικαστικές αγωγές αντί να συνεχίσει να εργάζεται μαζί μας για μια λογική λύση», πρόσθεσαν.

Η ανακοίνωση της FTC προσθέτει στην αυξανόμενη πίεση που αντιμετωπίζει η TikTok στις ΗΠΑ.

Τον Απρίλιο, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σε νόμο ένα νομοσχέδιο που έδινε στην ByteDance ένα μέγιστο χρόνο για να πουλήσει την εφαρμογή διαφορετικά θα αντιμετωπίσει απαγόρευση στη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι η προθεσμία είναι πιθανό να έρθει κάποια στιγμή το 2025, αφού ο νικητής των προεδρικών εκλογών του 2024 αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ο νόμος εισήχθη για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι η TikTok μπορεί να μοιραστεί δεδομένα χρηστών με τις κινεζικές αρχές – ισχυρισμούς που η εταιρεία έχει αρνηθεί.

Τον Μάιο, η TikTok κατέθεσε μήνυση με στόχο να μπλοκάρει αυτή τη νομοθεσία, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «έκτακτη παραβίαση στα δικαιώματα ελευθερίας του λόγου» της εταιρείας και των 170 εκατομμυρίων Αμερικανών χρηστών της.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy