Έτσι θα εφαρμοστεί η απαγόρευση κινητών στα σχολεία

Ποιες θα είναι οι ποινές

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την απαγόρευση του κινητού τηλεφώνου στα σχολεία.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία εξήγησε τους λόγους που αποφασίστηκε η απαγόρευση του κινητού στα σχολεία, ενώ αναφέρθηκε και στις ποινές που θα επιβάλλονται στους μαθητές.

 

Εξήγησε ότι δεν απαγορεύεται η μεταφορά κινητού στο σχολείο φτάνει να είναι απενεργοποιημένο στην τσάντα ή να βρίσκεται σε θυρίδες.

Συμπλήρωσε ότι οι γονείς νιώθουν μια ασφάλεια στο να απαγορευτεί εντελώς η μεταφορά του κινητού στο σχολείο. «Θα πρέπει να ενισχύσουμε  τη χρήση της τεχνολογίας για τους σωστούς λόγους. Ενθαρρύνουμε τη χρήση της τεχνολογίας στο μάθημα μέσα από την τεχνολογία που παρέχουμε όπως το iPad, τα Laptops και τους προσωπικούς υπολογιστές».

Υπογράμμισε ότι θα γίνεται καλύτερος έλεγχος. «Είμαστε έτοιμοι με εγκυκλίους να ενισχύσουμε τη διευθυντική ομάδα έτσι ώστε να γίνεται ο σωστός έλεγχος».

Στη συνέχεια μίλησε για τις ποινές που προβλέπονται για τους μαθητές που θα παραβιάζουν τον κανονισμό. «Ξεκινά από απλή παρατήρηση, γραπτή παρατήρηση, ενημέρωση των γονέων μέχρι και αποβολή».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy