Στον τελικό η φανταστική Φιλίππα Φωτοπούλου

Την πρόκριση της στον τελικό του άλματος σε μήκος, στο 26ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, εξασφάλισε μόλις τώρα η εκπληκτική Φίλιππα Φωτοπούλου! Η αθλήτρια του Ράφαελ Μπλάνκερ πέρασε πάρα πολλή άγχος μέχρι να οριστικοποιηθεί η πρόκρισή της, αφού έκανε δεύτερη τα άλματά της στο δεύτερο γκρουπ και έπρεπε να περιμένει άλλες 27 αθλήτριες να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους για να δει την τελική της κατάταξη.

Στο τρίτο και τελευταίο άλμα της η Φίλιππα πέταξε στα 6,63μ. (+0,6 μ/δ), κάνοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση και ανέβηκε στην 9η θέση, περνώντας με έντονα χτυποκάρδια το επόμενο ημίωρο. Εν τέλει, τα 6,63μ. τής χάρισαν τη 12η και τελευταία θέση για τον αυριανό τελικό (21:54 ώρα Κύπρου), μία τεράστια επιτυχία για την ίδια, η οποία και στο Μόναχο το 2022 είχε προκριθεί στον τελικό.

Αξίζει να σημειώουμε πόσο σημαντικό ήταν το δεύτερο καλύτερο άλμα της πρωταθλήτριάς μας, το οποίο καταμετρήθηκε στα 6,57μ., αφού 6,63μ. κατέγραψε και η Ολλανδή Παουλίνε Χοντέμα και ήταν η άτυχη 13η των προκριματικών, έχοντας καλύτερο δεύτερο άλμα στα 6,17μ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy