«Καίγεται» και σήμερα η Κύπρος: Θα ξεπεράσει τους 43 βαθμούς η θερμοκρασία

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή, μέχρι και την Παρασκευή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά και ιδιαίτερα θερμός. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 44 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 38 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους στους 34 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός.

Το Σάββατο και την Κυριακή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και πιθανό και σε περιοχή του εσωτερικού, ενώ την Κυριακή, δεν αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης σύντομης καταιγίδας στις περιοχές αυτές.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει έτσι, σε επίπεδα σημαντικά πιο πάνω από αυτά της εποχής. Σταδιακά ωστόσο μέχρι την Κυριακή, θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να εξακολουθήσει όμως να κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Υπενθυμίζεται πως θα τεθεί σε ισχύ από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 Πορτοκαλί προειδοποίηση.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy