Ανέβασε την Ελλάδα στη 15η θέση ο Ολυμπιακός – Πέντε ομάδες στην Ευρώπη από το πρωτάθλημα της σεζόν 2024/25!

Με τη νίκη του στην παράταση του τελικού του Conference League, ο Ολυμπιακός ανέβασε την Ελλάδα 15η στη βαθμολογίας της UEFA, με τη χώρα μας να έχει 5 ομάδες στην Ευρώπη τη μεθεπόμενη σεζόν.

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού στον τελικό του Europa Conference League και το 1-0 επί της Φιορεντίνα (στην παράταση) που του έδωσε το τρόπαιο, χάρισε ένα μεγάλο… μπόνους και στην Ελλάδα.

Με τη νίκη αυτή και την κατάκτηση του τίτλου, ο Ολυμπιακός έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να προσπεράσει τη Δανία στη 15η θέση της κατάταξης της UEFA.

Η Ελλάδα έκλεισε τη σεζόν συγκεντρώνοντας 11.000 βαθμούς απ’ όλες τις ομάδες της κι έφτασε τους 31.525 βαθμούς στο ranking της τελευταίας πενταετίας, αφήνοντας τη Δανία στη 16η θέση με 31.450 βαθμούς.

Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα έχει 5 ευρωπαϊκά «εισιτήρια» για τη σεζόν 2025/26, βγάζοντας και δεύτερη ομάδα στα προκριματικά του Champions League.

Αναλυτικά τα δεδομένα με τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» της σεζόν 2025/26:

-Πρωταθλητής: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι πρωταθλητών)

-Δεύτερος: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών)

-Κυπελλούχος: 3ος προκριματικός Europa League

-Τρίτος: 2ος προκριματικός Conference League

-Τέταρτος: 2ος προκριματικός Conference League

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy