Διάσειση λαβυρίνθου και μερική απώλεια ακοής ο Χουάνκαρ

Η αλήθεια στο φως από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανε ο Χουάνκαρ στο «Υγεία» μετά τη ρίψη κροτίδας στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Καταρρέουν οι ισχυρισμοί περί δήθεν ή έστω… μη σημαντικού τραυματισμού του Χουάνκαρ από τη ρίψη κροτίδας που οδήγησε τελικά στην οριστική διακοπή του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Ισπανός αριστερός μπακ των «πράσινων» στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου και διανυκτέρευσε, έδειξαν τη σοβαρότητα του τραυματισμού του. Συγκεκριμένα, ο 33χρονος άσος διαπιστώθηκε πως υπέστη διάσειση λαβυρίνθου, πράγμα που εξηγεί τα συμπτώματα ιλίγγου, αστάθειας και ναυτίας που παρουσίασε, ενώ έχει και μερική απώλεια ακοής.

Ο Χουάνκαρ παρέμενε μέχρι και το πρωί της Δευτέρας στο «Υγεία», προκειμένου να ολοκληρώσει τον κύκλο εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται πως ο γιατρός του αγώνα φέρεται να δήλωσε πως δεν ήταν σε θέση, δίχως τα κατάλληλα ιατρικά μέσα, να γνωματεύσει με σαφήνεια αν ο ποδοσφαιριστής ήταν σε θέση να αγωνιστεί ή όχι. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος σε ανάρτησή του στα social media (χωρίς να αποσαφηνίζει αν έκρινε πως ο παίκτης ήταν ικανός να παίξει ή όχι), δεν άλλαξε γνωμάτευση παρά μόνο περιέγραψε την προοδευτική βελτίωση της κλινικής εικόνας του Χουάνκαρ ενώπιον και των ορθοπαιδικών γιατρών των δύο ομάδων.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Αναμονή για Χουάνκαρ-φύλλο αγώνα

Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερη σημασία έχει και τι έχει αναφερθεί στο φύλλο αγώνα, το οποίο δεν συντάχθηκε στο γήπεδο, όπως προβλέπεται αλλά η τελευταία πληροφόρηση που υπήρχε ήταν πως θα συντασσόταν στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει ο Ιταλός διαιτητής. Ο λόγος ήταν ότι προφανώς ο Φάμπιο Μαρέσκα δεν είχε ξεκάθαρη γνωμάτευση για την κατάσταση του Χουάνκαρ, αφού ο γιατρός του αγώνα δήλωσε πως δεν ήταν σε θέση να την παρέχει χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις. Συνεπώς και ο ίδιος ο ρέφερι απέφευγε να πάρει θέση για το λόγο που δεν συνεχίστηκε η αναμέτρηση πριν έχει κάτι χειροπιαστό στα χέρια του.

Σε κάθε περίπτωση, η τύχη του αγώνα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Εκεί θα αποφασιστεί, προφανώς με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον Χουάνκαρ και όσα αναφέρονται στην τελική… έκθεση του διαιτητή, αν ο αγώνας διακόπηκε με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού μετά τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή ή όχι. Και δεν είναι καθόλου απίθανο η υπόθεση να αργήσει να τελεσιδικήσει φτάνοντας ακόμη και στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Αναφορικά με τις ποινές, σε περίπτωση οριστικής διακοπής του αγώνα με υπαιτιότητα ομάδας εφόσον υπάρξει τραυματισμός από ρίψη αντικειμένου, προβλέπεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3 και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο έως τέσσερις αγωνιστικές. Επιπροσθέτως, το άρθρο 21 του ΚΑΠ αναφέρει πως η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας, ενώ της επιβάλλεται χρηματική ποινή από 30.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ.

Εφόσον αποφασιστεί στις δικαστικές αίθουσες ότι ο Παναθηναϊκός αποχώρησε από αγώνα που κρίθηκε πως έπρεπε να συνεχιστεί, τότε ο ΚΑΠ προβλέπει πως «… αν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, τιμωρείται με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ».

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy