«Διπλή» δίκη για τον Πογκμπά

Χθες (14/9) το περιβάλλον του Πολ Πογκμπά γνωστοποίησε το αίτημα για δεύτερη ανάλυση, καθώς ο παίκτης βρέθηκε θετικός σε συνθετική τεστοστερόνη μετά το τεστ αντιντόπινγκ που υποβλήθηκε στην Dacia Arena του Ούντινε, στο τέλος του αγώνα με την Ουντινέζε (1η αγωνιστική του πρωταθλήματος), με τις μετρητικές αναλύσεις να έχουν προγραμματιστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στη σημερινή έκδοση της Gazzetta dello Sport, αν το θέμα ντόπινγκ για τον Γάλλο μέσο αναβλήθηκε ως την προαναφερόμενη την ημερομηνία, τα ραντεβού με τη Δικαιοσύνη δεν έχουν τελειώσει.

Ο Πογκμπά βρίσκεται σήμερα (15/9) στο Παρίσι, όπου θα απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή για την υπόθεση εκβίασης που φέρεται να υπέστη και για την οποία βρίσκονται υπό έρευνα μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του Ματίας.

Επιστρέφοντας στο θέμα του ντόπινγκ, το αποτέλεσμα της αντι-ανάλυσης θα είναι σχεδόν άμεσο και ο έλεγχος θα γίνει στο Acqua Acetosa της Ρώμης, το μοναδικό εργαστήριο αντιντόπινγκ στην Ιταλία που έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Wada. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, θα ξεκινήσει έρευνα από την εισαγγελία αντιντόπινγκ για τον παίκτη.

Στο τέλος της διαδικασίας, ο τελευταίος μπορεί να ζητήσει αρχειοθέτηση ή παραπομπή. Ή μπορεί να προτείνει μια κύρωση στον ποδοσφαιριστή, προφανώς μικρότερη από 4 χρόνια, η οποία αντιπροσωπεύει το μέγιστο στο οποίο μπορεί να αποκλειστεί ένας παίκτης σε περίπτωση ντόπινγκ.

Η αμυντική γραμμή των δικηγόρων του Πογκμπά φαίνεται ότι έχει εδραιωθεί λίγο-πολύ και θα επικεντρωθεί στην ασυνείδητη πρόσληψη της ουσίας. Στην περίπτωση αυτή, η κύρωση θα μπορούσε επίσης να μειωθεί σε λιγότερο από δύο έτη. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της όλης διαδικασίας, κυμαίνεται από 30 έως 90 ημέρες.

Υπάρχει επίσης μια άλλη δυνατότητα που προβλέπεται από τους κανόνες αντιντόπινγκ και θα επέτρεπε στον Γάλλο, ως διεθνή αθλητή, να ξεφύγει από τη δικαιοδοσία του Εθνικού Δικαστηρίου Αντιντόπινγκ και να ζητήσει μια ενιαία απόφαση ενώπιον του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου.

Αυτό που φαίνεται βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι σε περίπτωση αποκλεισμού, όποια κι αν είναι η διάρκεια, θα οδηγήσει στο πρόωρο τέλος της σχέσης μεταξύ Πογκμπά και Γιουβέντους και κατά συνέπεια σε μια πιθανή λύση του συμβολαίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy