«Δεν νιώθουμε ασφάλεια»: Νέα επιστολή των παικτριών της Ισπανίας με τα αιτήματά τους

Οι παίκτριες της εθνικής Ισπανίας με ανακοίνωσή τους αναφέρουν μια σειρά από αιτήματα, τα οποία μόνο αν ικανοποιηθούν θα επιστρέψουν στην ομάδα και θα φορέσουν ξανά το εθνόσημο.

Οι 23 παγκόσμιες πρωταθλήτριες της Εθνικής Ισπανίας διατηρούν τη θέση τους να μην επιστρέψουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα λόγω των ανεπαρκών διαρθρωτικών αλλαγών, θέση που εξέφρασαν σε δήλωσή τους στις 25 Αυγούστου μαζί με άλλες 50 συμπαίκτριές τους και τη γνωστοποίησαν εκ νέου στην Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF) σήμερα (15/9), αναφέροντας τους αναλυτικούς λόγους.

Αυτή είναι μια σταθερή, ομόφωνη και συναινετική απόφαση. Οι ποδοσφαιρίστριες στάθηκαν απέναντι στην Ομοσπονδία, με περισσότερη δύναμη από ποτέ λόγω της επιτυχίας τους στο Μουντιάλ 2023 της Αυστραλίας/Νέας Ζηλανδίας, υπογραμμίζοντας ότι η RFEF διεκδίκησε μεν τις αποχωρήσεις των Λουίς Ρουμπιάλες (πρόεδρος) και Χόρχε Βίλντα (προπονητής), σημειώνοντας δε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά απομεινάρια μιας σκηνής, όπου το γυναικείο ποδόσφαιρο κακοποιήθηκε.

Οι διεθνείς πιστεύουν ότι η υπόσχεση αλλαγής από την ομοσπονδιακή οντότητα δεν μπορεί να συμβεί, όταν οι άνθρωποι που εμπιστεύεται ο προηγούμενος πρόεδρος παραμένουν στις θέσεις τους.

Αργά την Πέμπτη έγινε μια συνάντηση μεταξύ παικτριών (δεν ήταν μόνο οι 23 παγκόσμιες πρωταθλήτριες) και της Ένωσης FUTPRO (η πλειοψηφία στο γυναικείο ποδόσφαιρο), στην οποία επιτεύχθηκε ομόφωνη συναίνεση κι αποφασίστηκε να ετοιμαστεί κοινή δήλωση που θα σταλεί στην Ομοσπονδία την Παρασκευή, όπου και θα εξηγούνται τεκμηριωμένα οι λόγοι της απόφασής τους.

Θα πρέπει λοιπόν να δούμε ποιες αθλήτριες θα καλέσει η Μόντσε Τομέ, η οποία θα παρουσιαστεί σήμερα επίσημα ως η διάδοχος του Βίλντα στην τεχνική ηγεσία και θα πρέπει να παραδώσει τη λίστα για τους αγώνες με τη Σουηδία, την οποία θα αντιμετωπίσει στο Γκέτεμποργκ στις 22 Σεπτεμβρίου και την Ελβετία (Κόρδοβα, 26/9), αμφότεροι για τις πρώτες αγωνιστικές του Nations League, που είναι και προκριματικοί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy