Γ. Κούμας για Ντομένικο Μεσσίνα – Η τοποθέτηση του προέδρου της ΚΟΠ

Ενημέρωση από την ΚΟΠ

Την πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ είχε ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Ντομένικο Μεσσίνα.

Η συνάντηση έγινε στην παρουσία του Προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα και του Θεόδωρου Θεοδούλου, εκ των Αντιπροέδρων της Ομοσπονδίας.

«Καλωσορίζω  τον κ. Μεσσίνα στην Κύπρο, η παρουσία του οποίου ως  Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας στη SERIE A για τρία χρόνια,  η πολυετής παρουσία του στις επιτροπές διαιτησίες των μικρότερων, επαγγελματικών κατηγοριών στην Ιταλία αλλά και η διαιτητική του καριέρα ως διεθνής διαιτητής, φτάνοντας μέχρι την κατηγορία UEFA Elite Referees, αποτελούν εχέγγυο για μια πετυχημένη πορεία στην Κυπριακή διαιτησία», ανέφερε αρχικά ο κ. Κούμας, για να προσθέσει:

«Ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στους διαιτητές μας και περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα στο γήπεδο. Από εσάς, του εκπροσώπους των ΜΜΕ, ζητούμε τη σωστή, την αντικειμενική, την εποικοδομητική κριτική. Μακριά από μηδενισμούς  και υπερβολές, έχοντας υπόψη πως, πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει αλάνθαστη διαιτησία».

“Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό θέαμα στον κόσμο. Όλοι μας αποτελούμε κομμάτι του ίδιου αθλήματος, ανήκουμε στην ίδια ομάδα και πρέπει να έχουμε κοινούς στόχους”, ανέφερε ο κ. Μεσσίνα.

Στη συνέχεια, ο κ. Μεσσίνα παρουσίασε στις αλλαγές στους κανονισμούς διαιτησίας για την χρονιά 2023 – 2024, τόνισε πως σύμφωνα και με οδηγίες της UEFA, ο χρόνος καθυστερήσεων θα είναι αυξημένος αφού ο στόχος είναι να αυξηθεί ο αγωνιστικός χρόνος ενώ παρουσίασε σύντομα videos με φάσεις που αφορούν παραβάσεις για χέρι, offside, κίτρινες και κόκκινες κάρτες.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους αθλητικούς συντάκτες για θέματα διαιτησίας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy