H Πόρτo πήρε το 19ο Κύπελλο

Η Πόρτο κατέκτησε για 19η φορά στην ιστορία της το κύπελλο Πορτογαλίας, καθώς επικράτησε 2-0 της Μπράγκα στον τελικό, που έγινε σήμερα (4/6) στο εθνικό στάδιο του Οεϊρας, στα περίχωρα της Λισαβόνας.

Ενα αυτογκόλ του Αντρέ Χόρτα στο 53΄ έδωσε προβάδισμα στους «δράκους», που είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα ως το 62΄, όταν αποβλήθηκε ο Γουέντελ και έμειναν με δέκα.

Η Μπράγκα προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και να ισοφαρίσει, δεν τα κατάφερε όμως και, όταν η ισορροπία αποκαταστάθηκε με την αποβολή του Νιακατέ (79΄), ο Οτάβιο «τελείωσε» τον αγώνα στο 81΄ και «σφράγισε» το δεύτερη συνεχόμενο κύπελλο για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που η Πόρτο κατακτά την ίδια χρόνια κύπελλο και League Cup, σε μία σεζόν όμως όπου δεν κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα, που κατέληξε στα χέρια της Μπενφίκα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy