Δεν το… κουνάει από την Premier League η Έβερτον, έπεσαν Λέστερ και Λιντς!

Η ψυχωμένη Έβερτον νίκησε 1-0 την Μπόρνμουθ και σώθηκε, παραμένοντας στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου για 70ή σερί χρονιά, με Λέστερ και Λιντς να πίνουν το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού!

Η Έβερτον θα είναι και του χρόνου… σαλονάτη! Η ομάδα του Σον Ντάις έβγαλε ψυχή κόντρα στην Μπόρνμουθ, επικράτησε 1-0 στο «Γκούντισον Παρκ» με «χρυσό» σκόρερ τον Ντουκουρέ στο 57′ και σώθηκε. Μάλιστα, η ομάδα του Λίβερπουλ συνεχίζει το απίθανο, για τα δεδομένα της Αγγλίας, σερί της, καθώς θα είναι για 70ή συνεχόμενη χρόνια στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μόνο η Άρσεναλ είναι από πάνω της στη σχετική λίστα, καθώς μετράει 97 συναπτά έτη παρουσίας στα «σαλόνια».

Παράλληλα, όμως, η σωτηρία των «ζαχαρωτών» έφερε την καταστροφή για Λέστερ και Λιντς, που ήπιαν το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού! Τα «παγώνια» ηττήθηκαν εντός έδρας από την Τότεναμ (1-4), ενώ οι «αλεπούδες» νίκησαν τη Γουέστ Χαμ (2-1), αλλά το «τρίποντο» της Έβερτον τούς έριξε κατηγορία, επτά χρόνια μετά τον ανεπανάληπτο θρίαμβό τους με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μπαρνς και Φάες πέτυχαν τα γκολ της Λέστερ, ενώ ο Φορνάλνς μείωσε για τους Λονδρέζους, που είχαν το μυαλό τους, φυσικά, στον τελικό του Conference (07/06) με τη Φιορεντίνα. Στο παιχνίδι της Λιντς με την Τότεναμ, ο Κέιν άνοιξε το σκορ, ο Πόρο «έγραψε» το 2-0, με τον Χάρισον στο 67′ να μειώνει σε 2-1. Ο Κέιν στο 69′ και ο Λούκας στο 90’+5′ διαμόρφωσαν το 4-1.

 

Η Λέστερ, να σημειωθεί, έγινε η δεύτερη ομάδα, που υποβιβάζεται από την Premier League αφότου πήρε τον τίτλο, μετά την Μπλάκμπερν (πρωταθλήτρια το 1994-95, υποβιβάστηκε 1998-99 και 2011-12). Επιστρέφει, δε, στην Championship εννέα χρόνια μετά την άνοδό της. Μέσα σε αυτό το διάστημα έζησε το απόλυτο παραμύθι, αφενός με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αφετέρου με την παρουσία της στο Champions League, αλλά και με την κατάκτηση του Κυπέλλου προ διετίας. Τα παραμύθια, ωστόσο, κάποτε τελειώνουν.

 

Όσο για τη Λιντς, παίρνει το τρένο της επιστροφής στην Championship έπειτα από τρεις διαδοχικές σεζόν στην Premier League. Θυμίζουμε, τόσο η Λιντς όσο και η Λέστερ ακολούθησαν την ουραγό Σαουθάμπτον, που εδώ και καιρό είχε αποχαιρετήσει την κατηγορία. Στις θέσεις τις έρχονται Μπέρνλι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και φυσικά η Λούτον.

Η βαθμολογία στην «ουρά» της Premier League:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy