Έτσι θα είναι το πρωτάθλημα Αναπληρωματικών – Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες για το Προαιρετικό Πρωτάθλημα Αναπληρωματικών

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η ΚΟΠ έχει προκηρύξει τη διοργάνωση Πρωταθλήματος Αναπληρωματικών ομάδων για την ποδοσφαιρική περίοδο 2023 – 2024.

Στο Πρωτάθλημα, το οποίο είναι προαιρετικό,  έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ομάδες Α’ Κατηγορίας.

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος αυτού θα διεξάγονται την επόμενη ημέρα  του αγώνα της ομάδας Ανδρών ή οποιαδήποτε άλλη ημέρα συμφωνηθεί από τις ομάδες αποστέλλοντας  εκ των προτέρων κοινό αίτημα στην Ομοσπονδία.   Το πρόγραμμα των αγώνων θα είναι βάση της κλήρωσης του Πρωταθλήματος CYTA Α΄  Κατηγορίας.

Ο τρόπος διεξαγωγής του Πρωταθλήματος θα καθοριστεί, ανάλογα με τον αριθμο των ομάδων  θα δηλώσουν συμμετοχή.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές ηλικίας πέραν των 18 ετών κατά την 1 Ιανουαρίου 2023 που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ και/ή της ΣΤΟΚ.

Δίδεται κατ’ εξαίρεση δικαίωμα συμμετοχής στο φύλλο αγώνος δέκα  ποδοσφαιριστών από την ομάδα Ανδρών του Σωματείου, ανεξαρτήτου ηλικίας και υπηκοότητας.

Τα ονόματα των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών θα πρέπει να βρίσκονται στον κατάλογο ποδοσφαιριστών Α ή στον κατάλογο ποδοσφαιριστών Β της ομάδας.

Οι ξένοι ποδοσφαιριστές πέραν των 18 ετών θα πρέπει να είναι επαγγελματίες και να βρίσκονται στον κατάλογο ποδοσφαιριστών Α’ ή στον κατάλογο ποδοσφαιριστών Β’ της ομάδας Ανδρών του Σωματείου τους .

Στο  ηλεκτρονικό Φύλλο Αγώνα θα έχουν δικαίωμα εγγραφής 20 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι δύο πρέπει να είναι τερματοφύλακες

Στην αρχική ενδεκάδα, θα πρέπει απαραίτητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να συμμετέχουν τουλάχιστον έξι  ποδοσφαιριστές οι οποίοι πριν την ηλικία των 18 χρόνων ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΚΟΠ και/ή της ΣΤΟΚ και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες της Κύπρου με την προϋπόθεση ότι ο ένας εκ των έξι θα είναι ο Τερματοφύλακας.

Από τους έξι  ποδοσφαιριστές, οι τρείς θα πρέπει να μην έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους κατά την 1 Ιανουαρίου του 2023.

Σε περίπτωση που ομάδα δεν έχει διαθέσιμο τερματοφύλακα που να ήταν εγγεγραμμένος στο μητρώο της ΚΟΠ και/ή της ΣΤΟΚ πριν την ηλικία των 18 ετών και να έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες της Κύπρου, τότε η ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τερματοφύλακα από τον κατάλογο Α΄ ή τον κατάλογο Β΄ της ομάδας Ανδρών, αλλά ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχής ποδοσφαιριστών  που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ και/ή της ΣΤΟΚ και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Κύπρου, υποχρεωτικά αυξάνεται από 6 σε 7 ποδοσφαιριστές στην αρχική εντεκάδα σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Τα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να είναι εγκεκριμένα από την Ομοσπονδία για   αγώνες Α’, Β’, Γ΄ και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ. Σε περιπτώσεις που ομάδες διαθέτουν  αθλητικά κέντρα και έχουν την κατάλληλη υποδομή για αγώνες και έχουν εξασφαλίσει την  έγκριση για διεξαγωγή αγώνων του Πρωταθλήματος από το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας,  μπορούν να ληφθούν υπόψη.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy