ΑΕΛ: Το γύρισε ο Κατσανίκλιτς, αλλά δεν τον “Χ”άρικε

ΑΕΛ - Ακρίτας Χλώρακας 2-2

Η ΑΕΛ δεν κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στον Ακρίτα Χλώρακα, με το ματς στο “ΑΛΦΑΜΕΓΑ STADIUM” να μένει στο 2-2. Βρέθηκε πίσω στο σκορ το γύρισε σε δυο λεπτά, όπως ο Ακρίτας είχε την απάντηση.

Τα δύο γκολ της ΑΕΛ πέτυχε ο Κατσανίκλιτς, τα τέρματα των φιλοξενούμενων οι Γαβριήλ και Τόρες.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά, όμως μετά το 10λεπτο και οι δύο ομάδες φανέρωσαν επιθετική διάθεση. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις, να δώσουν ένα πιο γρήγορο ρυθμό στην αναμέτρηση και ήδη στο 7’ καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη φάση. Ο Μιραλάς δοκίμασε το σουτ, έδιωξε σωτήρια ο Περντρέου.

Στο 12’ ο Ακρίτας απάντησε με δύο καλές προσπάθειες από Σέχιτς και Τόρες, ενώ ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Μιραλάς νικήθηκε από τον Περντρέου.

Η μπάλα ανεβοκατέβαινε με μεγάλη συχνότητα, χάνονταν ευκαιρίες και προϋποθέσεις μπροστά από τις εστίες των Μούριελ και Περντρέου για να έρθει ο Γαβριήλ να ανοίξει το σκορ στο «Αλφαμέγα» όταν το ρολόι σημάδεψε το 23ο λεπτό. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός του Ακρίτα πήρε την μπάλα εντός περιοχής, άδειασε τον Φιλίποβιτς και με διαγώνιο πλασέ έκανε το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν πάνω στο γκολ τους, πήραν ψυχολογία και έχασαν δύο μεγάλες φάσεις για ένα 2ο τέρμα. Πρώτα ο Τόρες προ κενής εστίας και μετά ο Εράσο με κεφαλιά, δεν μπόρεσαν να γράψουν το 0-2.

Ο Γιανέφσκι μετά από όλα αυτά έγινε έντονος στις παρατηρήσεις του προς τους παίκτες, έδινε οδηγίες σε Νταβόρ και Παπαφώτη θέλοντας να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες ενώ το 0-1 παρέμενε.

Ο Μιραλάς στο 31’ στάθηκε άτυχος καθώς η απευθείας εκτέλεση φάουλ του σταμάτησε πρώτα στον Περντρέου και μετά στο δοκάρι, για να φύγει κόρνερ η μπάλα.

Μετά από αυτό το χρονικό σημείο και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν είδαμε άλλη μεγάλη φάση, παρά κάποια σουτ που δεν ανησύχησαν τους δύο τερματοφύλακες.

Ο Λακτιόνοφ ήταν ικανοποιημένος από την συμπεριφορά των παικτών του, αφού απέναντι σε μια πιο ποιοτική ομάδα έδειχναν καλό πρόσωπο και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Με την έναρξη του β ημιχρόνου ο Γιανέφσκι έκανε τριπλή αλλαγή, φρέσκαρε την ομάδα. Μπήκε πιο επιθετικά, έχασε μεγάλη διπλή φάση με τον Κατσανίκλιτς στο 53’, ενώ λίγο αργότερα ο Γαβριήλ από πλευράς φιλοξενούμενων απώλεσε μεγάλη ευκαιρία.

Ο Κατσανίκλιτς στο 61’ και στο 63’ ευστόχησε από κοντινή απόσταση και γύρισε μόνος του το παιχνίδι.

Στο 61’ ουσιαστικά ο άσος των γαλαζοκιτρίνων πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Περντρέου, ενώ δύο λεπτά αργότερα με προβολή εκμεταλλεύτηκε την πάσα πάρε βάλε του Χάσα.

Η ψυχολογία είχε αλλάξει πλευρά πλέον, όπως και η ομάδα που είχε το προβάδισμα, με την ΑΕΛ να βρισκόταν μπροστά με 2-1.

Ο Ακρίτας όμως δεν είχε διάθεση να παραδοθεί από τη διεκδίκηση της νίκης και ο Τόρες στο 72’ με κεφαλιά νίκησε τον Μούριελ για το 2-2. Την ασσίστ έδωσε ο Λόπες, για να πετύχει το 4ο του γκολ στο πρωτάθλημα ο πρώην φορ της Πάφου.

Το παιχνίδι πήρε ένα γρήγορο ρυθμό μετά από την ισοφάριση, έγιναν αλλαγές και από τους δύο προπονητές και ήταν ξεκάθαρος ο στόχος της νίκης εκατέρωθεν. Στο 84’ ο Τόρες απώλεσε μια τεράστια φάση, καθώς απέναντι από τον Μούριελ δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει την ανατροπή για τον Ακρίτα. Η ΑΕΛ απάντησε με σουτ του Κατσανίκλιτς στο 88’, ωστόσο ο Περντρέου δήλωσε παρών και μάζεψε την μπάλα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy