Ντέρμπι αιώνιο με ισοπαλία…

Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ έμειναν στην ισοπαλία 1-1

Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ έμειναν στο ισόπαλο 1-1 για την 1η αγωνιστική των μπαράζ. Άνοιξε το σκορ ο Κρέσπο στο 43′. διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα ο Παναγιώτου στο 86′.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, με τις δύο ομάδες να έχουν από μια καλή στιγμή. Ο Μακέντα στο 4’ δεν μπόρεσε να ενωθεί με την πορεία της μπάλας, ενώ στο 8’ ο Κακουλλής ανάγκασε τον Μπελτές σε επέμβαση μετά από κοντινή κεφαλιά. Το ντέρμπι ήταν ισορροπημένο, τόσο η Ομόνοια όσο και ο ΑΠΟΕΛ έδειχναν πως ήθελαν να επιτεθούν όμως γίνονταν λάθη στις τελικές πάσες και αυτό δεν έφερνε καλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

Μετά το μισάωρο οι γαλαζοκίτρινοι ανέβασαν ρυθμό, κράτησαν περισσότερο την μπάλα και στο 33’ ο Ουζόχο είπε όχι στον Μακέντα. Μεγάλη ευκαιρία δεν βλέπαμε και στο 42’ ο Κακουλλής σκόραρε ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Καρώ. Και εκεί που όλα έδειχναν πως θα πάμε στο ημίχρονο χωρίς τέρματα, ήρθε ο Κρέσπο στο 43’ να σκοράρει προ κενής εστίας μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βιφιαφάνες και πισινή κεφαλιά του Παναγιώτου.

Στο 2ο ημίχρονο και ο ρυθμός έμελλε να ήταν καλύτερος και κάποιες πιο σημαντικές στιγμές να καταγραφούν στα πρακτικά του ντέρμπι. Στο 48’ ο Κβιλιτάια έκανε το σουτ αλλά αστόχησε, ενώ στο 54’ ο Λοϊζου σπατάλησε μια σπουδαία ευκαιρία για τους πράσινους αφού εντός περιοχής έπιασε το πλασέ με το αριστερό αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 59’ ο Μπασιρού έφυγε με αναγκαστική αλλαγή, η Ομόνοια έγινε πιο απαιτητική στο παιχνίδι της ενώ στο 60’ ο Μακέντα σκόραρε για τον ΑΠΟΕΛ ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ. Το 0-1 παρέμενε, με τους τυπικά γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 67’ ωστόσο το τέρμα του Λοϊζου ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από παρέμβαση του VAR.

Το ντέρμπι είχε πάρει πλέον ένα τρελό ρυθμό, όλα ήταν ανοιχτά και αντιλαμβανόταν ο καθένας την αδρεναλίνη που ένιωθαν και οι παίκτες. Η Ομόνοια έκανε νέες αλλαγές, τα έπαιξε όλα για όλα ενώ ο ΑΠΟΕΛ στο 75’ έκανε αναγκαστική αλλαγή αφού ο Σούσιτς μετά από κτύπημα στο πρόσωπο δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Τα τελευταία λεπτά ήταν καθοριστικά καθώς η Ομόνοια κατόρθωσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο 86’ με τον Παναγιώτου και να φέρει τα δεδομένα στην ίδια βάση (1-1).

Τα εναπομείναντα λεπτά έκρυβαν σασπένς, άγχος για τον κόσμο στις κερκίδες όμως καμία αλλαγή στον φωτεινό πίνακα του ΓΣΠ. Στο 90+4’ ο Κονσταντίνοφ άφησε την θέση του στον Νταουσβίλι, με την αλλαγή να είναι αναγκαστική (2η για τον ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι).

Παρά τις όποιες προσπάθειες λοιπόν δεν άλλαξε το τελικό αποτέλεσμα και Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ άρχισαν τα μπαράζ με ισοπαλία. Οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν τους 60 βαθμούς (αναμένουν το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα), ενώ οι πράσινοι βρίσκονται πλέον στους 42 βαθμούς.

Την επόμενη αγωνιστική ο ΑΠΟΕΛ παίζει εντός έδρας με την Πάφο, η Ομόνοια με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό.

Ομόνοια (Σ.Αυγουστή): Ουζόχο, Μάθιους, Γιούστε, Παναγιώτου, Κίτσος (78′ Λέζιακς),  Μπασιρού (59′ Χαραλάμπους), Κούσουλος (78′ Μιξ), Λοΐζου (71′ Σράντι), Μπεσεντίν, Κακουλλής, Μπεζούς (59′ Παπουλής).

ΑΠΟΕΛ (Βλ.Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Φεράρι, Καρώ, Κρέσπο, Σούσιτς (78′ Τσεμπάκ), Κονσταντίνοφ (95′ Νταουσβίλι), Σαρφό, Ντάλσιο, Βιγιαφάνες (85′ Ντβάλι), Κβιλιτάια (78′ Εφραίμ), Μακέντα.

Κίτρινες: Κακουλλής, Χαραλάμπους / Τσιλιγκίρης, Βιγιαφάνες, Μακέντα

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy