Υπό έρευνα ο Αλ Κελαϊφί για φερόμενη απαγωγή και βασανιστήρια

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ερευνάται με κατηγορίες για «απαγωγές και βασανιστήρια» στην πατρίδα του, το Κατάρ.

Τρεις Γάλλοι δικαστές διορίστηκαν για να ξεκινήσουν έρευνα κατά του επικεφαλής της Παρί Σεν Ζερμέν σχετικά με τη «φερόμενη απαγωγή και βασανισμό» του Γαλλοαλγερινού λομπίστα Ταγιέμπ Μπεναμπντεραχμάν, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Equipe.

Ο 42χρονος Μπεναμπντεραχμάν ισχυρίστηκε ότι υπήρξε θύμα «απαγωγής, περιορισμού και βασανιστηρίων» που διεξήχθησαν σε περίοδο έξι μηνών, επειδή φέρεται ότι είχε σχέση με την κατοχή ευαίσθητων εγγράφων.

Ο Μπεναμπντεραχμάν είπε ότι κρατήθηκε στο Κατάρ από τον Ιανουάριο του 2020, περίπου τρεις μήνες αφότου εγκαταστάθηκε στη χώρα. Στη συνέχεια φέρεται να δήλωσε ότι φυλακίστηκε και βασανίστηκε, πριν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Ισχυρίζεται ότι του επιτράπηκε να φύγει τον Νοέμβριο μόνο μετά την υπογραφή συμφωνίας εμπιστευτικότητας, η οποία προέβλεπε τη μη αποκάλυψη της «ευαίσθητης» φύσης των εγγράφων που είχε στην κατοχή του.

Αναφέρεται ότι τα έγγραφα αυτά αφορούσαν την απονομή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ, καθώς και τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τις διοργανώσεις του τουρνουά 2026 και 2030 στην BeIN Media.

Επικεφαλής της εταιρείας ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών με έδρα το Κατάρ είναι ο Αλ Κελαϊφί, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έκανε συμφωνία με τον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA Ζερόμ Βαλκ, πριν αθωωθεί τον Οκτώβριο του 2020.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο πραγματικός φάκελος αυτής της ιστορίας διερευνάται επιτέλους από τη γαλλική δικαιοσύνη», δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι δικηγόροι του καταγγέλλοντος, Ρομέν Ρουίς και Γκαμπριέλ Βενιάρ.

Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα Sun, ο Αλ Κελαϊφί απάντησε στις κατηγορίες με την εξής δήλωση: «Μιλάτε για επαγγελματίες εγκληματίες. Άλλαξαν τους δικηγόρους τους περισσότερες φορές απ΄ ότι έχουν αλλάξει τις ιστορίες και τα ψέματά τους».

Και πρόσθεσε: «Είναι η απόλυτη χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης. Είμαι έκπληκτος που τόσοι πολλοί άνθρωποι θεωρούν τα ψέματα και τις αντιφάσεις τους ως αξιόπιστες – αλλά αυτός είναι ο κόσμος των μέσων ενημέρωσης στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα. Η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της, δεν έχω χρόνο να μιλήσω για μικροεπαγγελματίες εγκληματίες».

Είναι το δεύτερο σκάνδαλο που πλήττει τον παριζιάνικο σύλλογο μέσα σε λίγες μέρες, καθώς χθες (27/2) έγινε γνωστό ότι ο Μαροκινός δεξιός μπακ της Παρί Σεν Ζερμέν, Ασράφ Χακίμι, κατηγορείται για φερόμενη «σεξουαλική επίθεση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy