Συλλήψεις 23 ατόμων για στημένα – Μέσα και παίκτες

 Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι ότι ανήκουν σε μία «ομάδα» που φέρεται να κέρδισε έως και 500.000 ευρώ  μέσω μικροστοιχημάτων με πληρωμές που ήταν πολύ μικρές, ενεργώντας βάσει πληροφοριών από παίκτες που επηρέασαν στη συνέχεια το τελικό αποτέλεσμα των αγώνων, είπε η αστυνομία.
«Ένα δεύτερο στάδιο της απάτης περιελάμβανε ποδοσφαιριστές που εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους για να οργανώσουν τα στημένα στις ομάδες υπό την επιρροή τους», ανέφερε η αστυνομία.

Δεν εντοπίστηκαν παίκτες, αλλά η αστυνομία είπε ότι η «ομάδα» στόχευε σε περίπου 30 αγώνες σε μη επαγγελματικά πρωταθλήματα, όπως η τρίτη κατηγορία της Ισπανίας και τα τοπικά πρωταθλήματα  της Ανδόρας και του Γιβραλτάρ.

Η έρευνα διεξήχθη το 2021 και το 2022 με τη βοήθεια πολλών οργανισμών, όπως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας RFEF, η LaLiga, η Υπηρεσία Παγκόσμιας Έρευνας της Αγοράς Στοιχημάτων (SIGMA) και η Μονάδα κατά των στημένων αγώνων της UEFA. Υποστηρίχτηκε επίσης από τις διεθνείς αστυνομικές δυνάμεις Europol και Interpol.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy