Νίκησε στο ντέρμπι και ξέφυγε στη βαθμολογία

Η ΑΕΚ επικράτησε εντός έδρας με 2-1 του ΑΠΟΕΛ

Η ΑΕΚ επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 2-1 στο ντέρμπι κορυφής που έγινε στην Αρένα, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η ομάδας της Λάρνακας που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, έφτασε τους 50 βαθμούς και άφησε τους γαλαζοκίτρινους στο -4.

Ο αγώνας δεν θα μπορούσε να αρχίσει καλύτερα για την ΑΕΚ, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Γκιούρτσο με φάουλ βρήκε τον Λόπερ ο οποίος με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπέλετες που απέκρουσε ασταθώς. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Πόνς γύρισε στον Γκαρθία που με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 10ο λεπτό ήρθε η απάντηση από τον ΑΠΟΕΛ, με την πρώτη τελική. Ο Κβιλιτάια μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το πλασέ όμως ο Πίριτς απόκρουσε και στην συνέχεια απομακρύνθηκε η μπάλα από τον Λέδες. Στην ίδια φάση, ακολούθησε μακρινό σουτ του Φεράρι το οποίο δεν ήταν ικανό να απειλήσει τον κίπερ της ΑΕΚ.

Στο 19ο λεπτό δημιουργήθηκε άλλη μια τελική για τον ΑΠΟΕΛ, όμως, το πλασέ του Σαρφό σταμάτησε πάλι στον Πίριτς.

Από το 33ο λεπτό μέχρι το 36ο, δημιουργήθηκαν τρεις τελικές για την ομάδα της Λάρνακας. Ο Φαράζ απείλησε με κεφαλιά και μακρινό σουτ ενώ ο Λόπες από το ύψος της περιοχής, λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ΑΠΟΕΛ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, ήταν για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Κβιλιτάια στο 37ο λεπτό έκανε την κεφαλιά εντός περιοχής, στέλνοντας όμως την μπάλα έξω.

Το σκορ δεν άλλαξε και η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 50ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Εφραίμ με εκπληκτικό σουτ από το ύψος της αντίπαλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η απάντηση της ΆΕΚ, δεν άργησε και ήρθε πέντε λεπτά μετά. Ο Λόπες έκανε την καρφωτή κεφαλιά από κοντά όμως ο Μπέλετς απόκρουσε. Στην επαναφορά ο Άλτμαν έκανε την προβολή και η μπάλα πέρασε έξω.

Στο 59ο λεπτό του αγώνα, η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα. Ο Γιάκολις έκανε πάσα εντός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Φαράζ. Ο εξτρέμ της ΑΕΚ με δυνατό σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέλετς δίνοντας γερό προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα της Λάρνακας.

Στο 63ο και 73ο λεπτό, ήρθαν δύο σουτ από Εφραίμ και Σαρφό, χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα. Στο 88ο λεπτό, ο ΑΠΟΕΛ μείωσε στο σκορ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Ο Ντογκαλά έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Μαρκίνος από κοντά με το στήθος, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1

Στο τέλος ο Κβιλιτάια είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, κάτι που δεν έγινε. Έτσι η ΑΕΚ κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ με 2-1 και τον αφήνει στο -4.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy