Κώστας Κωνσταντίνου: “Γίνεται μια σοβαρή επένδυση, μια σοβαρή δουλειά στην ΑΕΖ, με στόχο να ανέβει η ομάδα στην Α’ κατηγορία”

Διαβάστε τι δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΖ σε τηλεοπτική εκπομπή

Ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΖ Ζακακίου και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης Κώστας Κωνσταντίνου, ήταν καλεσμένος απόψε(24/1) στην εκπομπή Capital Sports με τον Πόλυ Χαραλάμπους.

Τι ανέφερε:

 

Για το έπος της Τραπεζούντας: «Είχα την τύχη και την τιμή να είμαι μέλος εκείνης της Ανόρθωσης».

Για την παρουσία του στην ΑΕΖ: «Οι κύριοι Τσίκκος και Αριστοτέλους ανέλαβαν την ομάδα μετά την αποχώρηση της οικογένειας Χρίστου και εντάχθηκα κι εγώ στην ομάδα. Επένδυσαν πάρα πολλά λεφτά, αν ήταν ξένοι θα τους ανέφεραν ως επενδυτές, αλλά επειδή είναι Κύπριοι. Γίνεται μια σοβαρή επένδυση, μια σοβαρή δουλειά με στόχο να ανέβει η ομάδα στην α’ κατηγορία.

Από την 4η αγωνιστική στον πάγκο της ομάδας είναι ο Λιάσος Λουκά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 6-7 ομάδες που διεκδικούν την άνοδο. Δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί. Κάποιες ομάδες είναι πιο σταθερές και κάποιες με περισσότερα σκαμπανεβάσματα. Είναι όλα ντέρμπι, ο καθένας έχει τις πιθανότητες του. Θεωρώ ότι σε 1-2 αγωνιστικές μπορούν να ανατραπούν τα πάντα.

Οι διαφορές με την α’ κατηγορία είναι χαώδης όσο αφορά τις εγκαταστάσεις και γενικά τις συνθήκες. Στην β’ κατηγορία υπάρχουν λίγα έσοδα και έλλειψη κινήτρων. Στην Αγγλία ο πρωταθλητής β’ κατηγορίας παίρνει 100 εκατομμύρια».

Για τους επενδυτές στην Α’ κατηγορία: «Θεωρώ ότι δεν είναι επενδυτές, είναι ιδιοκτήτες. Κάνουν ό,τι θέλουν, βάζουν όσα θέλουν. Βλέπουμε όμως και την Νέα Σαλαμίνα που διεκδικεί εξάδα, δεν είναι μόνο τα λεφτά, πρέπει να γίνεται και σωστή δουλειά. Σαφώς παίζουν ρόλο τα λεφτά όμως χρειάζεται η καλή δουλειά.

Όλες οι ομάδες χρειάζονται τον καπετάνιο τους. Προπονητές με προσωπικότητα. Ο Πουρσαϊτίδης απέτυχε στον ΑΠΟΕΛ, πετυχαίνει στην Νέα Σαλαμίνα. Εμείς έχουμε τον Λιάσο. Αν ανεβεί η ΑΕΖ διαθέσιμο γήπεδο είναι το Τσίρειο όμως δεν είναι επί του παρόντος. Προχωρούμε βήμα-βήμα, ακολουθεί το ματς με τον Εθνικό».

Για την Ανόρθωση: «Κάτι πήγε να γίνει με την παρουσία Κετσπάγια και να επιστρέψει στις επιτυχίες. Εξελίχθηκε διαφορετικά η πορεία με τον κύριο Πουλλαΐδη. Κάτι πάει λάθος…

Ό,τι πάει λάθος το καλοκαίρι δεν διορθώνεται τον χειμώνα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο. Κάνεις μόνο κάποιες αλλαγές. Η δουλειά του Βέσκο είναι πολύ δύσκολο. Η πρόκριση θα βοηθήσει στην ψυχολογία. Δεν είναι πολύ άσχημο το ρόστερ, έχει ανάγκη να βελτιωθεί η ψυχολογία».

Για τον Χρίστο Πουλλαΐδη: «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει για όσα έδωσε και πόσο θέλει να βοηθήσει. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Μεγάλωσα από μωρό στην Ανόρθωση, αυτή η εικόνα όλους τους πονεί. Η Ανόρθωση είναι μεγάλη ομάδα και θα βρει τον δρόμο της. Είναι θετικό να έχεις επιφανείς φιλάθλους της ομάδας που μπορούν να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή.

Η κόντρα Πουλλαΐδη-Χαμπουλλά, ήταν κόντρα θεσμών, από τους ρόλους τους, όχι προσωπικά. Θεωρώ ότι το α και το ω είναι η ιεραρχεία. Πρέπει ο καθένας να έχει διακριτό ρόλο. Ο προπονητής είναι ο καπετάνιος, στα λειτουργικά ο αθλητικός διευθυντής, η διοίκηση στα διοικητικά, όταν μπλεχτούν όλα αυτά εκεί υπάρχει πρόβλημα».

Για την μάχη του τίτλου στην Α΄κατηγορία: «Το ΑΠΟΕΛ έχει την εμπειρία, η ΑΕΚ δεν είναι άπειρη, είναι πιο έμπειρη και πιο μεστή από ποτέ, είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Η Πάφος πήρε έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας. Το γήπεδο είναι εκεί και εκεί θα φανεί… Η ΑΕΚ είναι η πιο σταθερή και κάθε χρόνο χτίζει στην προηγούμενη σεζόν. Για μένα, πιστεύω πως είναι το πρώτο φαβορί. Με ένα ιδιόκτητο γήπεδο, με τον κόσμο της να αυξάνεται γίνεται πιο σταθερή».

Για τον Απόλλωνα: «Μετά την δυναμική που απέκτησε μετά την κατάκτηση του τίτλου και το νέο γήπεδο ήταν αρκετά παράξενο το πως δεν συνεχίστηκε η περσινή πορεία. Υπήρξε εφησυχασμός… υπήρξαν δυνατά σημεία στην ομάδα και λόγω του πρωταθλήματος δεν τα βελτίωσαν και κάπου εκεί χάθηκε το παιχνίδι».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy