Έβαψε… κόκκινο το ντέρμπι και το Μάντσεστερ η Γιουνάιτεντ!

Η Γιουνάιτεντ είδε τη Σίτι να προηγείται με τον Γκρίλις στο 60', ωστόσο βρήκε τον τρόπο να τουμπάρει σε τρία λεπτά τη συμπολίτισσα (2-1) και έβαψε κόκκινο το ντέρμπι και το Μάντσεστερ!

Έβαψε και πάλι κόκκινο το Μάντσεστερ η Γιουνάιτεντ! Μετά από ένα… άκρως απογοητευτικό πρώτο ημίχρονο, οι «κόκκινοι διάβολοι» είδαν τον Γκρίλις να ανοίγει το σκορ στο 60′, ωστόσο βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και τον τρόπο να φέρουν… τούμπα το ματς, παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη με 2-1!

Μπρούνο Φερνάντες (79′) και Ράσφορντ (82′) τα γκολ για τους γηπεδούχους, η οποία πλησίασε στον έναν βαθμό τη συμπολίτισσα και πλέον βρίσκεται μόλις έξι μακριά από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Δεν κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα μετά το… σοκ της ανατροπής στο 500ό του ματς ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ μουδιασμένα στο γήπεδο, σαν να προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν η μία την άλλη. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από τους «κόκκινους διαβόλους» στο 11′. Ο Φερνάντες βρέθηκε από πλάγια θέση απέναντι στον Έντερσον, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Η Σίτι δεν μπορούσε να βρει χώρους απέναντι στην καλά στημένη Γιουνάιτεντ, ενώ οι ποδοσφαιριστές της δεν έψαχναν τον Χάαλαντ, παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν το πειραματικό αμυντικό δίδυμο Βαράν-Σο.

Το σύνολο του Τεν Χαγκ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 34ο λεπτό. Ο Ράσφορντ πέρασε τον Έντερσον ο οποίος είχε βγει πολύ έξω από την περιοχή του, αλλά στο τελείωμα που επιχείρησε από πλάγια θέση, ο Γουόκερ ήταν μπροστά από την εστία και απομάκρυνε.

Τρία λεπτά αργότερα, και πάλι ο Άγγλος επιθετικός δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα να βγαίνει νικητής. Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο άνηκε στη Σίτι, με το μακρινό σουτ του Γουόκερ να περνά λίγο δίπλα από την εστία του Ντε Χέα.

Μπορεί η εικόνα των δύο ομάδων στο δεύτερο μέρος να μην είχε καμία απολύτως διαφορά με αυτή του πρώτου, αλλά στο 60ό λεπτό ήρθαν τα πάνω… κάτω. Ο Ντε Μπρόινε μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων, έκανε μία πανέμορφη παράλληλη σέντρα και ο Γκρίλις, ομ οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι πριν από τρία λεπτά, με κεφαλιά από κοντά, άνοιξε το σκορ, «γράφοντας» το 1-0 για τους «πολίτες».

Αμέσως μετά το γκολ της Σίτι, υπήρξε ησυχία πριν τη… μεγάλη καταιγίδα! Στο 79′ ο Κασεμίρο με μία εξαιρετική πάσα έκοψε… στα δύο την άμυνα της Σίτι, ο Ράσφορντ άφησε (από θέση οφσάιντ) την μπάλα να περάσει, με τον Μπρούνο Φερνάντες να γίνεται αποδέκτης και να την στέλνει στα δίχτυα του Έντερσον για το 1-1!

Σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο χαρισματικός Γκαρνάτσο μπήκε στην περιοχή της Σίτι, ταλαιπώρησε τον Ακέ, γύρισε παράλληλα προς την περιοχή και ο Ράσφορντ με κοντινή προβολή έφερε τούμπα το ματς για το 2-1!

Στα τελευταία λεπτά, το σύνολο του Τεν Χαγκ διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα που απέκτησε, δεν άφησε αυτό του Γκουαρδιόλα να κάνει ούτε μία τελική μπροστά από την εστία του Ντε Χέα και πήρε μία πολύ σημαντική νίκη, βάφοντας ξανά κόκκινο το Μάντσεστερ, μετά από τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ/ 4-2-3-1): Ντε Χέα – Γουάν Μπισάκα, Βαράν, Σο, Μαλάσια (90’+2′ Μαρτίνες) – Κασεμίρο (90’+2′ ΜακΤόμινεϊ), Φρεντ – Φερνάντες, Έρικσεν (72′ Γκαρνάτσο), Ράσφορντ (90’+2′ Μαγκουάιρ) – Μαρσιάλ (46′ Άντονι).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα/ 4-3-3): Έντερσον -Γουόκερ, Ακάντζι, Ακέ, Κανσέλο – Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα – Μάχρεζ, Φόντεν (57′ Γκρίλις), Χάαλαντ.

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy