Πελέ: Το τελευταίο «αντίο» στον θρύλο του ποδοσφαίρου – Live εικόνα από το λαϊκό προσκύνημα

Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για 24 ώρες στο γήπεδο της Σάντος.

Η ώρα να πει ο κόσμος το τελευταίο αντίο στον Πελέ έφτασε. Στις 10:00 το πρωί (15:00 ώρα Ελλάδος) στο Σάο Πάολο ανοίγουν οι πύλες του γηπέδου της Σάντος όπου έχει τεθεί για 24 ώρες σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του κατά πολλούς κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών την περασμένη Πέμπτη.

Στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου έχει τοποθετηθεί μια γιγαντιαία σκηνή, στην οποία βρίσκεται το άψυχο σώμα του Πελέ, ενώ στην εξέδρα που υπάρχει ακριβώς από πίσω αναγράφεται «Ζήτω ο Βασιλιάς! Πελέ, 82 ετών».

Η σορός του Πελέ μεταφέρθηκε αργά χθες βράδυ στο στάδιο «Ουρμπάνο Καλντέιρα», γήπεδο της Σάντος όπου πέρασε τα 19 χρόνια της καριέρας του. Ήδη έχουν αρχίσει να σχηματίζονται μεγάλες ουρές από φίλους του ποδοσφαίρου και θαυμαστές του Πελέ, ενώ θα γίνει αγρυπνία στη μνήμη του, με τις αρχές να έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς αναμένονται δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Το «παρών» στην κηδεία του αναμένεται να δώσουν και σχεδόν όλοι οι μεγάλοι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές, εν ενεργεία ή παλαίμαχοι. Ο Νεϊμάρ εξασφάλισε ειδική άδεια από την Παρί για να ταξιδέψει στην πατρίδα του και να τιμήσει τη μνήμη του Πελέ, με τον οποίο είχε ιδιαίτερη σχέση.

Η ταφή του Πελέ θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο σε ειδικό χώρο που έχει αποκτήσει από το 2003 και βρίσκεται σε σημείο που έχει θέα το γήπεδο της Σάντος.

Δείτε live εικόνα από το λαϊκό προσκύνημα:

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy