Γλίτωσε τα χειρότερα και το αήττητο του Παναθηναίκού στο 96′ ο Ιωαννίδης

Ο ΟΦΗ άγγιξε ένα σπουδαίο διπλό στη Λεωφόρο παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 11’, αλλά ο Ιωαννίδης ως από μηχανής Θεός έσωσε τον Παναθηναϊκό από την πρώτη φετινή του ήττα (1-1).

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να «ρίξει» τον Παναθηναϊκό στη… μάχη με 4-3-3. Ο Μπρινιόλι ήταν στην εστία, με τους Κώτσιρα, Χουάνκαρ, Μάγκουσον και Σένκεφελντ στην τετράδα της άμυνας. Κουρμπέλης, Ρούμπεν και Τσέριν η τριάδα στα χαφ, ενώ στην «τριπλέτα» της επίθεσης αγωνίστηκαν, ο Μπερνάρ, ο Παλάσιος και ο Σπόραρ

Το συνηθισμένο 3-5-2 επέλεξε ο Βάλντας Νταμπράουσκας για τον ΟΦΗ. Ο Μανδάς στα γκολ ποστ, με τριάδα Πασαλίδη, Διαμαντή και Γιοχού στα στόπερ. Την δεξιά πτέρυγα κάλυψε ο Λάρσον, την αριστερή ο Μαρινάκης, ενώ στα χαφ αγωνίστηκαν Ντιουσέ, Μεγιάδο και Μπαλογιάννης. Αιχμή του «δόρατος» για τους Κρητικούς, ο Τοράλ και ο Ντίκο.

Ο Παναθηναίκός ήταν αυτός που ξεκίνησε κυκλοφορόντας την μπάλα και προσπαθώντας να παραβιάσουν την εστία του ΟΦΗ. Η πρώτη καλά οργανωμένη επίθεση των «πράσινων» ήταν αυτή του τρίτου λεπτού με τον Σπόραρ να βγαίνει μόνος απέναντι από τον Μανδά που μπλόκαρε, όμως ο Σλοβένος ήταν εκτεθειμένος και η φάση ήταν ως μη γενόμενη. Το τέμπο παρέμεινε ως είχε ώσπου στο 11’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες με τον Γιοχού να ανατρέπει εκτός περιοχής τον Σπόραρ που έφευγε μόνος απέναντι στον Μανδά. Έπειτα από συνεννόηση με το VAR ο Γκορτσίλας απέβαλε τον αμυντικό του ΟΦΗ αφήνοντας τους Κρητικούς με παίκτη λιγότερο. Το φάουλ εκτελέστηκε από τον Μάγκνουσον όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 15’ η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Μπερνάρ να «σκάβει» την μπάλα στον Παλάσιος και τον Αργεντινό να αστοχεί από διαγώνια θέση. Από το σημείο εκείνο και έπειτα το παιχνίδι απέκτησε «άγρια» ομορφιά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και το σκληρό παιχνίδι να υπερέχει.
Στο 26’ ο Μπρινιόλι χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά στο ματς μετά από κεφαλιά του Πασαλίδη στην εκτέλεση φάουλ του Λάρσον.
Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεση τους, κερδίζοντας πολλά κόρνερ που έμειναν ωστόσο αναξιοποίητα. Στο 38’ ο Χουάνκαρ, έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΟΦΗ σούταρε αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Χουάνκαρ, σήκωσε γλυκά στον Σπόραρ που από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Περισσότερα σε λίγο…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy