Τι είπε ο ρεφ του τελικού για τα γκολ Αργεντινής και Γαλλίας

«Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας που έχω διαιτητεύσει ποτέ». Αυτό παραδέχθηκε μιλώντας στα ΜΜΕ της πατρίδας του ο Σίμον Μαρτσίνιακ, Πολωνός διαιτητής του τελικού  στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όπου η Αργεντινή κέρδισε στα πέναλτι τη Γαλλία (4-2, 3-3 παράταση, 2-2 κανονική διάρκεια).

Ο 41χρονος Μαρτσίκιακ μίλησε επίσης  για τις στιγμές που πέρασε με τον Κιλιάν Μπαπέ μετά το τελευταίο σφύριγμα: «Μάλλον ήταν ο παίκτης του αγώνα, αν μπορούμε να το πούμε αυτό για κάποιον που δεν κέρδισε το ματς. Είδα δάκρυα να κυλούν στα μάτια του. Με κοίταξε, είδε ότι μόλις είχα δώσει τα χέρια με τον Ούγκο Γιορίς και έκανε ένα βήμα, οπότε πήγα να τον δω  και χαιρετηθήκαμε. Τον έδωσα συγχαρητήρια για τον αγώνα του, τον σπουδαίο του αγώνα. Είναι σπουδαίος παίκτης. Είπε επίσης ότι εμείς, εγώ και οι βοηθοί μου διαιτητές) είχαμε κάνει καλή παρουσία, και μας ευχαρίστησε. Κοίταξε κάτω και με ξάφνιασε λίγο, γιατί ήθελα απλώς να του σφίξω το χέρι. Αυτά όμως είναι συναισθήματα. Τον παρηγόρησα λέγοντάς του ότι λυπάμαι που τελείωσε έτσι, γιατί το ματς ήταν απίστευτο».

Στη συνέντευξη Τύπου ο  Πολωνός  διαιτητής του τελικού του Μουντιάλ 2022 δεν παρέλειψε να «απαντήσει» στη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe» -τον βαθμολόγησε με 2/10- η οποία την επόμενη ημέρα του αγώνα, δημοσίευσε μια φωτογραφία, όπου φαίνονται δύο Αργεντινοί να βρίσκονται… παράνομα στο γήπεδο τη στιγμή του τρίτου γκολ που πέτυχε ο Μέσι στην παράταση.

«Οι Γάλλοι δεν ανέφεραν αυτή τη φωτογραφία, όπου μπορείτε να δείτε πώς υπάρχουν επτά Γάλλοι στο γήπεδο όταν ο Μπαπέ σκοράρει», είπε και έδειξε από το κινητό του τη σχετική φωτογραφία.

«Τι αντίκτυπο είχαν οι παίκτες που σηκώθηκαν και μπήκαν στο γήπεδο; Υπάρχουν σοβαρές εφημερίδες και εκείνες που αναζητούν θόρυβο. Μου έχουν γράψει φίλοι, σπουδαίοι διαιτητές της Γαλλίας. Η αποδοχή ήταν μεγάλη. Πολλοί επαγγελματίες και ποδοσφαιριστές μάς έχουν στείλει συγχαρητήρια. Ο Κιλιάν Μπαπέ είπε ότι ήμασταν σπουδαίοι διαιτητές.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy