Ο Ρονάλντο παραμένει στο… κυνήγι του Εουσέμπιο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο απόλυτος σταρ της Πορτογαλίας και παρόλο που δεν ήταν βασικός στον αγώνα με την Ελβετία όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα επάνω του.

Ακόμη και στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Πορτογαλίας, οι δεκάδες φωτογράφοι έστρεψαν τις κάμερες τους στον CR7, με την συγκεκριμένη φωτογραφία από drone να προκαλεί δέος.

Ο διάσημος Πορτογάλος, έχει δείξει μέχρι στιγμής, ότι εξακολουθεί να αναζητά το γκολ και ο λόγος είναι, ότι θέλει να καταρρίψει το ρεκόρ του Εουσέμπιο. Ο Ρονάλντο έχει αποδείξει στην τεράστια καριέρα του, ότι τον ενδιαφέρει πολύ η κορυφή και στα γήπεδα του Κατάρ έχει χάσει μια… ανεπανάληπτη ευκαιρία.

Συνολικά μέχρι στιγμής, η Πορτογαλία έχει σημειώσει 12 γκολ εκ των οποίων ο Ρονάλντο μόλις 1! Ο CR7 έχει σημειώσει οκτώ γκολ στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, αλλά πρώτος σκόρερ των Μουντιάλ στην πατρίδα του, είναι ο Εουσέμπιο, ο οποίος σε μόλις μία διοργάνωση (1966) είχε σημειώσει εννέα (!) τέρματα.

Αντίθετα, ο Ρονάλντο έχει πετύχει οκτώ γκολ σε πέντε διοργανώσεις και μόνο το 2014 είχε καταφέρει να βρει δίχτυα πάνω από μία φορά. Στον προημιτελικό, με αντίπαλο το Μαρόκο, ο CR7 θα έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει ή ακόμη και να ξεπεράσει τον μεγάλο Εουσέμπιο.

Εάν σημείωσει δύο γκολ στην συνέχεια της διοργάνωσης, ο Ρονάλντο θα είναι ο απόλυτος σταρ της Πορτογαλίας. Μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει σε 21 παιχνίδια παγκοσμίου κυπέλλου, όταν στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα, βρίσκονται οι Σιμάο και Πέπε με 11. Παράλληλα, ο 37χρονος άσος, είναι ο μοναδικός Πορτογάλος που έχει αγωνιστεί σε πέντε Μουντιάλ, ενώ ο Πέπε έχει τέσσερις συμμετοχές. Από ό,τι φαίνεται, λοιπόν, του λείπει μόνο η πρωτιά στους σκόρερ.

Η νίκη πάντως με 6-1 επί της Ελβετίας, δεν είναι η μεγαλύτερη για την Πορτογαλία στην διοργάνωση. Το 2010, οι Ιβηρες είχαν συντρίψει με 7-0 την Βόρεια Κορέα, με τον Ρονάλντο να πετυχαίνει ένα τέρμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy