Αυτά είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Σίγμα για τις Αρχιεπισκοπικές

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Σίγμα για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές».

Αρχικά, όσον αφορά το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, το 59% δηλώνει ότι ενδιαφέρεται αρκετά/πολύ.

Εντούτοις, το 52% διαφωνεί με τη διαδικασία.

Παρόλο που η πλειοψηφία δεν συμφωνεί με τη διαδικασία, θα πάει να ψηφίσει. Ειδικότερα, το 58% δηλώνει ότι σίγουρα θα ψηφίσει.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το κύριο χαρακτηριστικό του επόμενου Αρχιεπισκόπου πρέπει να είναι η εντιμότητα, ενώ ακολουθεί η φιλανθρωπία και η μόρφωση.

Πιο κοντά στον λαό, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, είναι ο Λεμεσού Αθανάσιος.

Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, πρώτος εμφανίζεται ο Λεμεσού Αθανάσιος, ακολουθούμενος από τον Πάφου Γεώργιο και τον Ταμασού Ησαΐα.

Εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, πρώτος σε πρόθεση ψήφου θα ήταν ο Λεμεσού Αθανάσιος με 26%, δεύτερος ο Ταμασού Ησαΐας, τρίτος ο Πάφου Γεώργιος με 15% και τέταρτος ο Κωνσταντίας Βασίλειος με 13%. Στις δύο τελευταίες θέσεις είναι ο Μόρφου Νεόφυτος με 5% και ο Κυρηνείας Χρυσόστομος με 3%.

Σε σχέση με τη βεβαιότητα ψήφου, το 88% των ψηφοφόρων του Μόρφου Νεόφυτου δηλώνουν σίγουροι για την επιλογή τους. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον Λεμεσού Αθανάσιο είναι 78%, ενώ για τον Κωνσταντίας Βασίλειο 76%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy