Μουντιάλ 2022, Α’ όμιλος: Τα σενάρια πρόκρισης στη φάση των 16

Η Ολλανδία έχει το πάνω χέρι στον όμιλο παρά την ισοπαλία με το Εκουαδόρ. Μάχη ανάμεσα στον Εκουαδόρ και τη Σενεγάλη για την πρόκριση στη φάση των 16. Αναλυτικά τα σενάρια

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική του Α’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τη νίκη της Σενεγάλης επί του Κατάρ με 3-1 και την ισοπαλία ανάμεσα στην Ολλανδία και το Εκουαδόρ με 1-1.

Πλέον, η Ολλανδία με το Εκουαδόρ είναι στους τέσσερις βαθμούς, ακολουθεί η Σενεγάλη με τρεις πόντους και τελευταίο το αποκλεισμένο Κατάρ με μηδέν.

Μουντιάλ 2022, Α' όμιλος: Τα σενάρια πρόκρισης στη φάση των 16

Τα κριτήρια κατάταξης

 1. Πόντοι σε όλους τους αγώνες
 2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
 3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
 4. Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
 5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
 6. Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
 7. Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
 8. Κλήρωση

Η Ολλανδία βρίσκεται σε καλύτερη θέση και κόντρα στο αδύναμο Κατάρ φαίνεται πως θα κλειδώσει την πρόκριση στους 16. Για την άλλη θέση φαίνεται πώς θα μονομαχήσουν Εκουαδόρ και Σενεγάλη . Ας δούμε όμως αναλυτικά τα σενάρια.

Η επόμενη αγωνιστική:

 • 17:00 Ολλανδία – Κατάρ (Στάδιο Αλ Μπάιτ) – ΑΝΤ1/ANT1+
 • 17:00 Εκουαδόρ – Σενεγάλη (Στάδιο Καλίφα Ιντερνάσιοναλ) – ΑΝΤ1/ANT1+

Αναλυτικά τα σενάρια

Τι χρειάζεται η Ολλανδία

 • Προκρίνεται στη φάση των 16 έστω και με ισοπαλία με το Κατάρ την τελευταία αγωνιστική.
 • Εάν ηττηθεί από τους διοργανωτές προκρίνεται με νίκη του Εκουαδόρ κόντρα στη Σενεγάλη. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο Εκουαδόρ – Σενεγάλη τότε οι οράνιε μένουν ισόβαθμοι με την αφρικανική ομάδα και θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων ή τα υπόλοιπα κριτήρια κατάταξης για την πρόκριση. Με νίκη Σενεγάλης η Ολλανδία χρειάζεται στην ισοβαθμία να έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων με το Εκουαδόρ. Σε διαφορετική περίπτωση ακολουθούν τα επόμενα κριτήρια ισοβαθμίας.

Τι χρειάζεται το Εκουαδόρ

 • Έχει το πάνω χέρι και παίρνει την πρόκριση με την ισοπαλία απέναντι στη Σενεγάλη.
 • Εάν ηττηθεί από τη Σενεγάλη, τότε το Εκουαδόρ χρειάζεται μόνο ήττα της Ολλανδίας από το Κατάρ με περισσότερα τέρματα απ’ όσα θα δεχθεί με από την αφρικανική ομάδα. Εάν καταλήξουν με τον ίδιο συντελεστή τερμάτων ισχύουν τα υπόλοιπα κριτήρια για να κριθεί η πρόκριση μέσω της δεύτερης θέσης.

Τι χρειάζεται η Σενεγάλη

 • Η Σενεγάλη θέλει μόνο νίκη απέναντι στο Εκουαδόρ για να μην εξαρτάται από άλλο αποτέλεσμα.
 • Εάν έρθει ισόπαλη με την ομάδα του Ισημερινού, τότε χρειάζεται ήττα της Ολλανδίας από το Κατάρ, αλλά με μεγάλη διαφορά, ώστε να έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Σε περίπτωση ίδιου συντελεστή θα παίξουν ρόλο τα άλλα κριτήρια.

sport24.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy