Σκληροτράχηλη Τυνησία, κράτησε στο μηδέν τη Δανία του Έρικσεν

Η εξαιρετική σε άμυνα και επίθεση Τυνησία, μπλόκαρε τους Δανούς σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, παίρνοντας έναν πολύ σημαντικό βαθμό (0-0), με τους Σκανδιναβούς να είναι κατώτεροι των περιστάσεων

Στάση Τυνησία για τους Δανούς. Οι πολύ καλοί σε άμυνα και επίθεση Αφρικανοί, κατάφεραν να μπλοκάρουν τους Σκανδιναβούς, πιέζοντας ψηλά και κλείνοντας όλους τους διαθέσιμους χώρους, σε ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει (0-0). Κατώτερη των περιστάσεων και επιφυλακτική η παρέα του Έρικσεν, δεν μπόρεσε να βρει το πολυπόθητο τέρμα που θα της έδινε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Στο μυαλό των κόουτς

Ο Κάσπερ Χιούλμαν πάρεταξε την ομάδα του με 3-5-2, με τον Σμάιχελ κάτω από τα δοκάρια, τους Άντερσεν, Κιάερ, Κρίστενσεν τριάδα στην άμυνα, τον Ράσμους Κρίστενσεν ως δεξίο μπακ χαφ, τους Ντιλέινι, Έρικσεν, Χόιμπιεργκ στον άξονα και τον Μέλε αριστερά, πίσω από τους Σκοβ Όλσεν και Ντόλμπεργκ.

Με 4-5-1 κατέβασε την Τυνησία με 3-6-1, με τον Ντάμεν στο τέρμα, τους Ταλμπί, Μεριά, Μπρον στην άμυνα, τους Ντρέγκερ, Σχιρί, Λαϊντουνί, Αμπντί και Σλιμανέ από τα δεξία προς αριστέρα στη μεσαία γραμμή και μοναδικό προωθημένο τον Τζεμπαλί.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πολύ νωχελικά, με την πρώτη καλή ευκαιρία για την Τυνησία να έρχεται από ένα σουτ του Ντρέγκερ στο 11ο λεπτό, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να περνά λίγο έξω από την εστία του Σμάιχελ. Η απάντηση από τους Δανούς ήρθε στο 23′, με τον Άντερσεν να εκτελεί εκτός περιοχής και τον Ντάμεν να μπλοκάρει σταθερά. Ένα λεπτό αργότερα ο Τζεμπαλί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Στο 39’ ο Λαϊντουνί σούταρε από πλάγια θέση εκτός περιοχής, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα της Δανίας. Στο 43’ και πάλι ο Τζεμπαλί έχασε τεράστια ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του, με τον Σμάιχελ να κάνει τεράστια επέμβαση και να απομακρύνει σε κόρνερ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα χωρίς να υπάρχει σκορ.

Η Τυνησία ξεκίνησε καλύτερα και στο δεύτερο μέρος, με τους Ντρέγκερ (50’) και Μπρον (51’)να απειλούν από καλές θέσεις, ωστόσο οι αμυντικοί των Δανών είχαν καλές θέσεις και απομάκρυναν και στις δύο περιπτώσεις την μπάλα. Στη συνέχεια το σύνολο του Χιούλμαν ανέβασε την απόδοση του, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να «ανακατεύει την τράπουλα» για να βρεί το πολυπόθητο γκολ, παιρνώντας στο παιχνίδι τους Γένσεν, Λίντστρομ και Κορνέλιους.

Ο τελευταίος λίγο έλειψε να γίνει ήρωας για τους Δανούς, ωστόσο η κεφαλιά που επιχείρησε μετά από κόρνερ κατέληξε στο δοκάρι. Η εξαιρετική, ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι και στις αντεπιθέσεις, Τυνησία, έφερε στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι στα μέτρα της και δεν επέτρεψε στους Δανούς να απειλήσουν με αξιώσεις.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, οι Σκανδιναβοί ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Μεριά, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να πηγαίνει στο VAR για να τσεκάρει τη φάση, υποδεικνύοντας να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Με αυτό τον τρόπο, οι Αφρικανοί πήραν έναν πολύ σημαντικό βαθμό, βάση των ικανοτήτων τους, ενώ το σύνολο του Χιούλμαν θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικό και εύστοχο στα εναπομείναντα παιχνίδια, αν θέλει να προχωρήσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy