Σωματείο ΑΕΛ: Καταδικάζει τη στάση της Αστυνομίας και ζητά εξηγήσεις

Ανακοίνωση Σωματείου ΑΕΛ για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα έξω από την "ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ" με την Αστυνομία και τους φίλους της ΑΕΛ

Το σωματείο της ΑΕΛ μέσω ανακοίνωση του καταδοικάζει τη στάση της Αστυνομίας στο χθεσινό παιχνίδι της ποδοσφαιρικής ομάδας με την ΑΕΚ.

Oι γαλαζοκίτρινοι ζητούν να μάθουν γιατί έγινε χρήση των χημικών. Παράλληλα καταγγέλλουν επίθεση σενεαρό οπαδό που δέχθηκε επίθεση από ομάδα 30 ατόμων, ενώ έτρωγε σε γνωστό ταχυφαγείο στη Λάρνακα.

Ένταση μεταξύ οπαδών της ΑΕΛ και της Αστυνομίας – Έγινε ρίψη δακρυγόνων

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

“Ως ΔΣ Σωματείου ΑΕΛ εκφράζουμε τη στήριξή μας στο κόσμο της ομάδας, για την επίθεση που δέχθηκε χθες με δακρυγόνα από μέλη της αστυνομικής δύναμης. Καταδικάζουμε τη στάση της Αστυνομίας και αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση της για τους λόγους της χρήσης των χημικών ενάντια στους οπαδούς μας, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να αποχωρήσουν με αναπνευστικά προβλήματα.

Όπως φαίνεται κανένας πετροβολισμός δεν υπήρχε μεταξύ των οπαδών, που να δικαιολογεί την χρήση δακρυγόνων ουσιών και είναι απορίας άξιο πως η αστυνομία ενέργησε κατά αυτόν τον τρόπο. Οι λόγοι φυσικά είναι για μας ξεκάθαροι αλλά είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τον καλύτερο μας παίκτη (σε όλα τα αθλήματα) τον κόσμο μας, που φαίνεται ότι η επιστροφή του έχει ενοχλήσει πολύ.

Ως ΔΣ του ιστορικότερου και πιο επιτυχημένο σωματείου παραθέτουμε τα εξής ερωτήματα

1)Για ποιο λόγο τα μέλη της ΜΜΑΔ ήταν παρατεταγμένα ανάμεσα στο κόσμο της ΑΕΛ και όχι σε σημεία καίρια για να αποφευχθούν επεισόδια;

2)Ποιο ήταν τελικά το σχέδιο της αστυνομίας;

3)Κάτω από ποιες προϋποθέσεις οι ένστολοι του κράτους κάνουν χρήση δακρυγόνων;

4)Μήπως ψάχνουμε τρόπους απλά για να περάσουμε την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών;

Παράλληλα εκφράζουμε τη στήριξή μας στο νεαρό οπαδό της ομάδας μας που δέχτηκε επίθεση ψες από ομάδα 30 ατόμων ενώ έτρωγε σε γνωστό ταχυφαγείο στη Λάρνακα. Κάποιοι φαίνεται δεν έχουν ιδέα από οπαδισμό και παρεξήγησαν την έννοιά του. Προς ενημέρωση της αστυνομίας στο χώρο υπήρχαν κάμερες και αρκετοί μάρτυρες. Θα ασχοληθεί κανείς; Ή μήπως δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους;

Προς τους υπεύθυνους του κράτους και της αστυνομίας: “Αν όλοι καθάριζαν το κατώφλι του σπιτιού τους, ο κόσμος θα ήταν πεντακάθαρος”

Τέλος καλούμε τον κόσμο μας σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και διαβεβαιώνουμε ότι το ΔΣ του σωματείου θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζεται για την οριστική αποφυγή τέτοιον περιστατικών!

ΥΓ. Δεν αρμόζει στην 92χρόνη ιστορία του σωματείου μας να ασχοληθούμε με τον κ. Καραπατάκη”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy